Nu begynder strandrensningen i Greve

Strandrensning

Sæsonen begynder med en særlig grundig rensning, hvor tang og fedtemøg fra vinteren blive fjernet med store maskiner.

Nu begynder strandrensningen i Greve

Greve Kommune, Greve Strandlaug og HedeDanmark er gået i gang med at rydde stranden for tang og fedtemøg.

Der er godt nyt til de mange Greveborgere, som ser frem til at nyde den danske sommer på kommunens lange strand. Strandrensningen er nemlig gået i gang, og den fortsætter helt frem til 1. oktober, hvis budgettet rækker til det.

To gange om ugen

Strandrensningen finder som udgangspunkt sted hver tirsdag og torsdag. Men Greve Strandlaug, som kommer på stranden dagligt, kan aflyse dagen før, hvis der ikke er særlig meget tang og fedtemøg, eller de kan skrue op i en særlig situation alt efter behovet. Det skal være med til at sikre, at budgettet bliver brugt mest hensigtsmæssigt.

Til at starte med bliver stranden dog renset hver dag for at komme til bunds i de store mængder tang og fedtemøg, som er skyllet ind på stranden i vinterhalvåret.

”Stranden er et af kommunens største aktiver. Den bliver flittigt besøgt året rundt, men især om sommeren valfarter Greveborgerne dertil for at nyde sol, sand og hav. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi gør stranden så indbydende som muligt, og det gør vi blandt andet ved at holde den ren og fri for tang og fedtemøg”, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Mortan Martinsson

Fra depot til mark

Den indsamlede tang og fedtemøg bliver i første omgang lagt i depoter på stranden, hvor det drypper af i højst 24 timer. Dermed bliver vægten mindre, og det har betydning for, hvor meget kommunen skal betale for at få det kørt væk. Efterfølgende bliver det kørt til en landmand, som bruger det som gødning på sin mark.

Greve Kommune har i alt afsat 2,2 millioner kroner til strandrensning i år.

Læs mere om strandrensning i Greve på greve.dk/strandrensning.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen