Greves 43 bevaringsværdige huse

Oprindeligt var der købmandsforretning i bygningen, men senere havde fru Nørgaard Pedersen brødudsalg, mens hendes mand havde garager bagved. Huset er et af i alt 43 bevaringsværdige huse langs Strandvejen.

Greves 43 bevaringsværdige huse

43 huse langs Strandvejen i Greve er udpeget som kulturarv, der fortæller Greves historie om ferieliv og velfærdssamfund.

I disse dage får 43 husejere brev i deres e-Boks om, at netop deres hus er en del af Greve Kommunes kulturarv og dermed også en vigtig del af hele områdets historie.

“Greve har en særlig historie og en særlig identitet, som kan være med til at binde os sammen. Derfor har vi kortlagt de vigtigst historiske bygninger og fortæller nu om deres oprindelige ejere og husenes funktioner,” siger borgmester Pernille Beckmann.

Fru Nørgaard Pedersens brødudsalg
I rapporten “Bevaringsværdier langs Strandvejen i Greve Kommune” bliver historierne bag hver enkelt bygning fortalt.

Rapporten rummer kendte bygninger som Villa Sitka, Villa Olsbæk og Greve Badehotel. Men der er også beskrivelser af bygninger, som for eksempel Stillidsvej nummer 1. Her fremgår det, at der oprindeligt var købmandsforretning, senere havde fru Nørgaard Pedersen brødudsalg, og i dag er der bedemand og frisør. Desuden bliver husets arkitektur og senere tilbygninger beskrevet.

“Rapporten er en guldgrube af historier for os, som bor i Greve. Vi kører jo alle sammen ad Strandvejen hver eneste uge, og med fortællingerne bliver de mange huse pludseligt til små interessante historier om fortidens borgere og fortidens forretninger og ferieliv,” siger Pernille Beckmann.

Greve er kulturarvskommune
Hele rapporten med alle bygningsbeskrivelserne kan ses på Greve Kommunes hjemmeside her
Bevaringsværdier langs Strandvejen i Greve Kommune.

Kommunen stiller særlige krav til ejerne af de 43 bevaringsværdige bygninger. Derfor skal ejerne være særligt opmærksomme på, at de skal søge kommunens tilladelse, hvis de vil ændre bygningen udvendigt, rive noget ned eller lave en tilbygning.

Greve Kommune blev udpeget til kulturarvskommune af Kulturstyrelsen og RealDania i 2015, som også har bidraget med økonomisk støtte og faglig sparring til at kortlægge og udvikle kulturarven. Registreringen er udført efter den anerkendte, faglige metode SAVE, som bruges af blandt andet Slots- og Kulturarvsstyrelsen. I Greve Kommune er det Greve Museum og Center for Bygningsbevaring i Raadvad, som har gennemført registreringen.

 

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top