Greve Kommune styrer nu efter otte politikker

Greve med drone.JPG

Byrådet har nu vedtaget otte politikker, hvor der blandt andet står, hvilke forandringer de ønsker i de kommende år.

Greve Kommune styrer nu efter otte politikker

Efter en grundig oprydning i kommunale styringsdokumenter er Greve Kommune klar med nyt koncept for, hvordan kommunen bliver styret effektivt.

Siden byrådsvalget har Greve Kommunes politikere og administration ryddet op i en kommunal jungle af 24 politikker, 290 målsætninger og masser af strategier, som havde hobet sig op over flere år.

“Der var simpelthen så mange regler og retningslinjer, at medarbejderne skulle forholde sig til alt for mange dokumenter og papirer. Det var ineffektivt,” fortæller borgmester Pernille Beckmann.

Otte politikker skal sætte retning
I stedet har politikerne og administrationen siden kommunalvalget udarbejdet otte politikker, som skal sætte en klar og tydelig retning for alt arbejdet i Greve Kommune. I hver politik står der helt konkret beskrevet, hvilken forandring politikerne ønsker at se i Greve Kommune i løbet af de kommende år.

“Med de nye politikker sætter vi en tydelig politiske retning, som medarbejderne skal koncentrere sig om. Vi har for eksempel valgt, at alle børn I Greve skal udvikle et alderssvarende sprog. Så skal medarbejderne koncentrere sig om det, og vælge andre gode ideer fra,” siger Pernille Beckmann.

Mere fokuseret kommune
De færre politikker betyder, at Greve Kommune bliver styret mere målrettet. Der er ikke længere plads til, at administration pludselig får lyst til at sætte et ekstra projekt i gang på et nyt område, hvis politikerne ikke har besluttet det.

”Vi har i dag færre medarbejdere end tidligere. Og derfor skal de også lave mindre. I byrådet har vi derfor lovet hinanden, at vi skaber en fokuseret kommune, hvor alle kender retningen,” siger Pernille Beckmann.

På byrådsmødet i mandags vedtog politikerne de sidste af kommunens otte politikker. Politikkerne kan læses i deres helhed på greve.dk/politikker

De otte politikker:

  • Integrations- og Hjemsendelsespolitik
  • Beskæftigelsespolitik
  • Værdigheds- og Ældrelivspolitik
  • Børne- og Ungepolitik
  • Sundheds- og Psykiatripolitik
  • Idræts- Frivillig- og Kulturpolitik
  • Erhvervs- og Vækstpolitik
  • Økonomisk politik

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen