Greve Kommune sender lokalplan for Strandvejsområdet i høring

Strandvejen (1)

Greve Kommune sender lokalplan for Strandvejsområdet i høring

Ny lokalplan for Strandvejsområdet i Hundige, Greve, Mosede og Karlslunde bliver sendt i otte ugers offentlig høring.

Greve Kommune har siden foråret 2019 været i gang med at revidere lokalplanerne for Strandvejsområdet. Nu er kommunen klar med én samlet lokalplan for hele området, som et enigt Plan- og Udviklingsudvalg vedtog at sende i høring på udvalgsmødet den 29. april.

Flere ændringer

Den nye lokalplan indeholder en række ændringer i forhold til de nuværende lokalplaner.

Nogle af de væsentligste ændringer er blandt andet, at der ud mod Strandvejen højst kan udnyttes 2 etager, og kun hvis der er erhverv i hele stueetagen. Desuden indskrænkes de særlige steder, hvor man må bygge over 8,5 meter i højden. Afstanden til skel ensrettes, så alle etagebebyggelser samt erhverv skal have minimum 10 meter til bagvedliggende boligområder. Bebyggelsesprocenten for etagebebyggelse sættes ned, og matrikler med skel til Strandvejen må ikke lægges sammen med andre matrikler.

Formand for Plan- og Udviklingsudvalget, Marc Genning, er positiv over de mange ændringer og udsigten til en samlet lokalplan for hele Strandvejsområdet.

”Jeg er først og fremmest glad for, at vi i udvalget var enige om at sende planen i høring. Det betyder, at vi nu er kommet et skridt nærmere en samlet lokalplan, der i højere grad tydeliggøre og ensarter rammerne for udvikling på hele strækningen. Jeg glæder mig i øvrigt over, at lokalplanen indeholder en række stramninger som gør, at vi kan bevare den åbne bebyggelseskarakter, der er særlig for Strandvejsområdet. Jeg håber, at vi nu får en god proces, og jeg ser frem til borgernes høringssvar”, siger Marc Genning.

Den videre proces

Høringen løber frem til den 2. juli, og Greveborgerne har i høringsperioden mulighed for at indsende høringssvar, som efterfølgende bliver behandlet politisk. De kan sendes på mail til plan@greve.dk.

Greve Kommune forventer, at lokalplanen kan vedtages endeligt til efteråret 2020.

Læs hele lokalplanen på www.greve.dk/planer.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen