Greve Kommune giver støtte til VM i petanque

Petanque

Petanque-spillere fra hele verden skal dyste om verdensmesterskabet i Karlslunde.

Greve Kommune giver støtte til VM i petanque

Toiletvogne, teknisk udstyr og et stort telt er nogle af de ting, som Greve Kommune giver støtte til, når Karlslunde Idrætsforening skal være vært for verdensmesterskabet i petanque til næste år.

For første gang nogensinde skal et VM i petanque afholdes i Skandinavien. Det sker til maj næste år, når Karlslunde bliver omdannet til et mekka for petanque-spillere fra hele kloden, som skal kæmpe om at blive verdens bedste til at kaste med kugler.

Flere forbedringer
Med æren følger dog også en række krav til faciliteterne hos Karlslunde Idrætsforening, som er vært for den store begivenhed. Samtidig ønsker Karlslunde Idrætsforening at opgradere mesterskabsområdet, så det fremstår pænt og indbydende. Derfor har byrådet nu besluttet at støtte foreningen med knap 700.000 kroner.

“Vi er enormt glade for, at Greve kommer på verdenskortet. Det bliver en rigtig stor begivenhed med deltagelse af omkring 300 petanque-spillere og officials fra 50 forskellige lande. Derfor glæder det mig, at vi nu kan give Karlslunde Idrætsforening en økonomisk håndsrækning, så de kan skabe nogle gode rammer, vi kan være stolte af”, siger Anne Marie Lyduch, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Pengene skal blandt andet bruges på leje af et stort telt, fire toiletvogne, teknisk udstyr samt ekstra borde og stole. Dertil skal spillearealet og de omkringliggende områder renoveres. Det indebærer, at der anlægges nye sten og asfalt, og at en del af beplantningen fjernes.

VM i petanque løber af stablen den 12. til 15. maj 2022.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen