Greve Kommune deltager i den lokale smitteopsporing

Coronavirus 4937221 1920

Greve Kommune går nu ind i den lokale smitteopsporing og vil blandt andet sikre sig, at smittede borgere går i isolation.

Greve Kommune deltager i den lokale smitteopsporing

Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt om hjælp til smitteopsporing i Greve Kommune, og politikerne har besluttet at sige ja.

Hvis du bliver smittet med coronavirus, kan du i den kommende tid blive ringe op af en medarbejder fra Greve Kommune, som spørger, hvem du kan have smittet, og hvordan du isolere dig.

Ja til smitteopsporing
Greve Kommune har nemlig sagt ja til at deltage i den lokale smitteopsporing, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed henvendte sig i denne uge.

“Vi har måttet overveje to vigtige hensyn. Det ene er borgernes ret til at vi ikke blander os i deres liv. Det andet er fællesskabets behov for at få standset smitten i Greve. Og vi har valgt, at lige nu er det vigtigste for os alle sammen at få smittetallet ned”, siger borgmester Pernille Beckmann.

Højt smittetal i længere tid
Greve Kommune har et af områdets højeste smittetal, og sådan har det nu været i et par uger. Det er derfor Styrelsen for Patientsikkerhed nu anmoder om hjælp til smitteopsporing.

Greve Byråd havde smitteopsporing på dagsordenen på sit seneste møde. Dengang besluttede politikerne, at de ville afvente en egentlig henvendelse af Styrelsen for Patientsikkerhed, før de besluttede, hvorvidt de ville sige ja eller nej.

Den henvendelse kom torsdag, og fredag eftermiddag sagde byrådet ja.

Daglige opkald
Styrelsen for Patientsikkerheds medarbejdere vil fortsat stå få langt de fleste telefonopkald til smittede borgere i kommunen. Men det er deres erfaring, at de kun når 97 procent af de smittede hver dag. De sidste tre procent skal Greve Kommunes medarbejdere nu kontakte. Det bliver sandsynligvis otte til ni personer hver dag.

Følg smittetallet:
Statens Seruminstitut offentliggør hver dag kl. 14 de aktuelle smittetal på deres hjemmeside:

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

2 kommentarer til “Greve Kommune deltager i den lokale smitteopsporing”

  1. Undertegnede er blevet smittet med Corona lørdag 6. februar. Stor var min frustration da jeg opdagede at jeg ikke kunne kontakte et nødberedskab i Greve kommune da jeg skulle i isolation .Jeg er i nærkontakt til min mand som fik hjælp 5 g daglig af hjemmepleje. Jeg var nødsaget til at passe ham selv om jeg skulle isoleres. Hvilket resulterede i at jeg smittede ham med den muterede variant. Først mandag kunne jeg tage kontakt og få den hjælp jeg havde brug for. Det har gjort at jeg har været meget vred og frustreret på de ansvarlige i kommunen som ikke har haft styr på deres del af ansvaret. Det skal nævnes at vi begge har været indlagt og den anden person fortsat er.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen