Greve er udnævnt til demensvenlig kommune
Greve Kommunes indsats på demensområdet er blevet belønnet. Kommunen er nu blandt de første 17 danske kommuner, som kan kalde sig demensvenlige.
Greve Kommunes indsats på demensområdet er blevet belønnet. Kommunen er nu blandt de første 17 danske kommuner, som kan kalde sig demensvenlige.
Der kommer i fremtiden flere ældre og dermed også flere demente i Greve Kommune. Derfor arbejder Greve Kommune målrettet med en række indsatser på demensområdet. Det gælder blandt andet tidlig opsporing af demens, indretning af demensvenlige boliger og bedre støtte til pårørende.
Pårørende er glad for indsatsen
Den målrettede indsats har Steffen Munkesø mærket på egen hånd. Hans far er dement og har det sidste halve år boet på Nældebjerg Plejecenter i Greve.
”Først og fremmest fik jeg og min far stor støtte fra en demenskoordinator, inden min far kom på Nældebjerg. Efterfølgende har der været meget fokus på dialogen med mig som pårørende. Jeg får svar på mine spørgsmål hurtigt, og de er gode til at tage kontakt til mig og fortælle, hvordan det går. Det gør mig meget tryg”, siger Steffen Munkesø.
Anerkendelse for demensindsats
Greve Kommunes arbejde på demensområdet har ført til, at Greve nu er blevet udnævnt til demensvenlig kommune af Demensalliancen – en betegnelse som kun 17 af landets kommuner kan bryste sig med. Og det glæder formand for Social og Sundhedsudvalget, Liselott Blixt.
”Det er selvfølgeligt dejligt at blive anerkendt for vores arbejde med demens. Det betyder, at vi gør det godt. Men vi må ikke hvile på laurbærrene. Vi skal blive ved med at forbedre vores indsats og skabe gode resultater til gavn for demente og deres pårørende”, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Liselott Blixt.
Greve Kommunes seneste befolkningsprognose viser en stigning på hele 141 procent i antallet af +80 årige frem mod 2028.