Fremtidens Greve er ved at blive planlagt

Planstrategien kan læses i dens fulde længde på Greve Kommunes hjemmeside. Høringssvar kan sendes til plan@greve.dk

Fremtidens Greve er ved at blive planlagt

En ny planstrategi er sendt i høring. Den sætter rammerne for, hvordan Greveborgere i alle aldre kan leve et trygt og sundt liv i kommunen. 

Greve Kommunes byråd skal nu beslutte, hvordan kommunens udbud af boliger, erhverv og grønne kvaliteter skal udvikle sig i fremtiden. På mødet mandag aften drøftede byrådet derfor et forslag til Planstrategi 2019 og sendte derefter forslaget i høring. 

Planstrategien sætter den politiske retning for kommunens overordnede byudvikling og dermed den kommende revision af kommuneplanen. En retning som kan tænkes ind i lokalplaner og beslutninger om større ændringer af byen.  

Rammer om det gode liv
Planstrategiens overordnede mål “Vi vil skabe rammerne for det gode liv – tæt på storbyen, tættere på naturen” er omsat til seks pejlemærker, som tilsammen munder ud i en række ønsker til byudviklingen, der især kan styrke Greve kvaliteter. 

Marc Genning, formand for Plan- og Udviklingsudvalget, lægger vægt på, at planstrategiens mål er, at alle kommunens borgere skal trives. 

“Kommunen skal udvikle sig på en måde, som skaber tryghed og trivsel for borgerne igennem hele livet. Både børn og voksne skal have let adgang til naturen. Samtidig skal vi sikre et blandet udbud af boliger til alle aldre og livssituationer og sørge for, at vores erhvervsliv udvikler sig på en måde, som passer til kommunen,” siger han. 

Seks pejlemærker for udvikling
Planstrategien beskriver seks pejlemærker: 

  • En by til det gode liv – hele livet. 
  • Den blandede, trygge by med plads til forskellighed 
  • Sydkystens grønne og blå oase. 
  • Den sunde by i bevægelse 
  • Byen i vækst 
  • Byen i den regionale infrastruktur 

De seks pejlemærker skal sætte retning, når områder og bydele udvikler sig. Det gælder for eksempel for Hundige Øst og Greve Marina. Greve Midtby, Askerød og Gudernes kvarter samt Mosede Fort og Havn, der alle er nævnt i Planstrategi 2019. 

Byrådet sender Planstrategi 2019 i høring fra den 15. november til den 10. januar 2020. Svar kan sendes til plan@greve.dk .

Planstrategien kan læses på Greve Kommunes hjemmeside.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top