Familier til svage ældre får aflastning

SvagÆldre1.jpg

Familier til svage ældre får aflastning

Et nyt initiativ skal aflaste pårørende til svage ældre i Greve.

Pårørende til svage ældre i Greve Kommune har snart mulighed for at blive aflastet i en tidsbegrænset periode. Fra januar 2019 kan ældre borgere med eksempelvis en demenssygdom eller en længerevarende sygdom nemlig blive visiteret til et såkaldt aflastningsforløb.

Greve Kommune har mulighed for at bevilge omkring 70 aflastningsforløb om året, som hver består af to timers aflastning om ugen i en periode på ti uger. Og det skal være med til at lette hverdagen for de pårørende.

“De pårørende bruger mange timer på at hjælpe og støtte i det daglige. Det er hårdt både fysisk og mentalt, og derfor glæder det mig, at vi nu har mulighed for at give dem en hjælpende hånd”, siger formand for Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget, Liselott Blixt.

En medarbejder fra hjemmeplejen vil i de to ugentlige timer tage sig af den ældre i borgerens eget hjem. Den ældre vælger selv, hvad tiden skal bruges til. Dermed får både den ældre og de pårørende hjælp til lige netop den opgave, de har behov for.

Greveborgere kan høre mere om ordningen ved at kontakte Visitationen på 43 97 97 97. Visitationen har åbent mandag, onsdag og fredag fra klokken 9 til 12.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen