Ældre beslutter selv, hvad de vil have hjælp til

Ældre borgere får mere indflydelse på, hvilken hjælp de selv gerne vil have fra kommunen.

Ældre beslutter selv, hvad de vil have hjælp til

Ældre Greveborgere kan snart selv beslutte, hvilken hjælp fra kommunen de har brug for, så de trives og kan klare sig selv.

En gratis stok – eller timer i et træningscenter? Hjælp til at komme ud på en ekstra tur eller hjælp til at rydde op derhjemme? Greves borgere over 80 år får snart mere indflydelse på, hvilken hjælp de får fra kommunen.

Nyt koncept betyder indflydelse

Byrådet i Greve har nemlig besluttet, at Greve Kommune skal prøve kræfter med et nyt koncept, hvor de ældre får meget mere indflydelse på, hvilken hjælp de får fra kommunen.

“Jeg er glad og stolt over, at vi med dette projekt endnu engang går nye veje i Greve Kommune, hvor vi udvikler vores indsats til gavn for vores ældre. Vi har i Greve et ældreområde, der både er effektivt drevet og med stor tilfredshed hos vores borgere. Og det er i høj grad et resultat af, at vi hele tiden prøver at blive bedre og udvikle vores indsatser,” siger formand for Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget Liselott Blixt.

Hjælpemidler eller ydelser

Greve Kommune har søgt og fået 5,4 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen til at udvikle konceptet. Kort fortalt får hver enkelt ældre over 80 år tildelt et antal point, som de kan bestille mindre hjælpemidler og ydelser for. Ydelserne kan være alt fra støtte til at deltage i foreningsliv til ekstra rengøring eller personlig pleje derhjemme. Ydelserne kan også være noget helt nyt, som man slet ikke tilbyder i dag.

“Med det her projekt spørger vi borgerne selv, og hvis der kommer helt nye ideer frem, så vil vi lade os inspirere”, siger Liselott Blixt.

Nogle af pengene skal bruges til at frikøbe medarbejdere, så de har tid til at udvikle konceptet og tilbuddene i samarbejde med de ældre over 80 år samt relevante foreninger som for eksempel Greve Seniorråd og Ældresagen.

Projektet bliver sat i gang senere i år og løber over et år. Derefter skal Greve Kommune fortælle Sundhedsstyrelsen om erfaringerne, så de eventuelt kan udbredes til andre kommuner.

Se den originale nyhed fra Greve Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top