Vi skal stå sammen – også i julen | Nyheder

Julen er hjerternes fest, og det er en tid, som mange ser frem til, hvor fællesskab og hygge er i centrum. Men for nogle voksne og børn er julen desværre også forbundet med en masse bekymringer og afsavn. Udsatte borgere og økonomisk trængte børnefamilier kan opleve julen som en særligt svær tid, hvor der ikke er råd til julegaver og den søde julemad.

”Heldigvis er der mange hjertevarme organisationer og frivillige, der tilbyder julehjælp. De er med til at sprede den gode stemning og hjælpe de udsatte igennem en svær tid. Det er fantastisk at se, at der er så mange bidragsydere, som gør en indsats for at yde julehjælp til dem, der virkelig har brug for det” siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Endnu flere får brug for julehjælp
I år forventer Fredericia Kommune, at endnu flere vil få brug for julehjælp på grund af coronaepidemien, der har sat sine spor i det danske samfund. Epidemien har desværre også betydet, at flere har mistet deres job, og derfor er mange familier presset på økonomien. De kan få brug for en ekstra håndsrækning, hvis der skal være råd til julemad og gaver i år.

”I Fredericia ønsker vi, at alle får mulighed for at tage del i julens festligheder og opleve den magiske julestemning. Derfor vil vi gerne sende en opfordring til byens erhvervsdrivende om at støtte de lokale indsamlinger til julehjælp i år. Vi ved godt, at nogle af vores erhvervsdrivende også er ramt økonomisk. Derfor går opfordringen ud til dem, der har mulighed for at yde et økonomisk bidrag – stort som småt. Det er nu vi skal stå sammen og vise, at Fredericia er en by med hjerterum”, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Ingen skal sidde alene
Hvert år er der borgere, som ikke har nogen at fejre højtiden sammen med. Derfor gør mange organisationer og frivillige en stor indsats for at holde juleaften for dem, som ellers ville sidde alene. Men epidemien betyder, at der i år er risiko for, at flere borgere kommer til at sidde alene i julen. Derfor har Røde Kors og Boblberg sammen skabt platformen Julevenner, hvor man kan melde sig som vært eller gæst og dele sin juleaften.

På den måde kan borgere, der mangler nogen at holde jul med, blive koblet med borgere, der er klar til at åbne deres dør og invitere indenfor til juleaften. Det giver mulighed for at møde nye mennesker og samtidig er værterne med til at udvide fællesskabet til gavn for dem, der står udenfor.

Har du brug for hjælp?
Det kan være svært at få overblik over, hvem der kan søge julehjælp. Derfor har Fredericia Kommune oprettet en side på fredericia.dk, der skal gøre det nemmere at søge om julehjælp. Siden giver nyttige informationer om julehjælp og fortæller om julearrangementer og Julevenner. Siden bliver løbende opdateret, og du finder den her: https://www.fredericia.dk/borger/omsorg-sundhed/julehjaelp-i-fredericia

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen