Velkomstpakker fyldt med lokal opbakning

Fredericias tilflyttere kan i de kommende måneder se frem til en ekstra hilsen, der støtter de lokale butikker

Siden 2018 har Fredericia Kommune budt nye tilflyttere velkommen med en flot velkomstpakke, der indeholder informationsmateriale og inspiration til kommunens mange muligheder og oplevelser og små gaver fra byens butikker. Nu har Fredericia Byforum taget initiativ til en ekstra gave i velkomstpakken.

Sponsorerede gaver
De kommende måneder udvides pakken med en ekstra overraskelse.

Fredericia Kommune er nemlig gået sammen med Business Fredericia, GF Forsikring Trekantområdet, home Fredericia og Sydbank Fredericia om at fylde velkomstpakkerne med sponsorerede gaver købt hos lokale butikker.

”De sponsorerede gaver til vores tilflyttere er et godt eksempel på, hvordan Fredericias erhvervsliv tager fælles ansvar for hinanden. Fredericia skal godt igennem krisen, og det kommer vi bedst ved at stå sammen og bakke hinanden op”, siger Kristian Bendix Drejer, direktør for Business Fredericia.

Femkløveren har tilsammen købt gavekort og varer hos lokale butikker for i alt 50.000 kroner. Velkomstpakkerne med den lille ekstra overraskelse er lige nu ved at blive pakket af Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Fredericia, så de er klar til at blive udleveret fra uge 23.

”Jeg er glad for, at vi tager så godt imod vores nye borgere. Det er vigtigt, at de føler sig velkommen, når de kommer til og bliver en aktiv del af vores kommune. Derfor er det i disse tider godt med en ekstra hilsen fra kommunens erhvervsliv med opfordring til at handle lokalt og bruge vores dejlige midtby”, siger Steen Wrist Ørts, formand for By- og Planudvalget og medlem af Fredericia Byforum.

Alle nye tilflyttere modtager et velkomstbrev fra Fredericia Kommune i e-boks med tilbud om, at de kan hente deres velkomstpakke på Fredericia Bibliotek. Alle nye tilflyttere bliver også inviteret med til en gratis guidet byvandring i Fredericia, hvor man kan høre om Fredericias historie og blive introduceret til oplevelser i Fredericia.

Støt de lokale
Samarbejdet om de sponsorerede gaver er et af mange tiltag, som er sat i gang for at hjælpe de lokale virksomheder under coronakrisen. Flere hjælpepakker er sendt af sted, og senest har byrådet fremrykket investeringer i anlæg for 251 mio. kroner i 2020.

Fredericia Byforum
I forbindelse med budget 2020 besluttede et enigt byråd at etablere et byforum, som skal sætte gang i en række tiltag, der skal imødegå den stigende handel over internettet og konsekvenserne for kommunens detailhandel i Fredericia. Byforum skal iværksætte en særlig indsats for at bevare og styrke livet i bymidten.

Byforum består af en række aktører, der skal være med til at drøfte, hvordan midtbyen og bylivet styrkes. Det drejer sig om følgende: Jacob Bjerregaard (borgmester), Tim Halvorsen (direktør Kanalbyen), Christian Jørgensen (udpeget af Kultur- og Idrætsudvalget), Steen Wrist Ørts (udpeget af By- og Planudvalget), Bent Jensen (bestyrelsesformand Business Fredericia) og Ole Mortensen (bestyrelsesformand Fredericia Shopping).

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen