Tre nye broer i Fredericia | Nyheder

Pressemeddelelse udsendt af Verdens Vildeste Brobyggere

10. juni kommer Kanalbyen i Fredericia til at lægge kanaler til den nervepirrende brobyningskonkurrence, Verdens Vildeste Brobyggere. Med brobygning på tid, live musik og lokale madboder ønsker projektet at hylde de faglærte, som er med til at bygge Danmarks broer – og på sigt få flere unge til at søge ind på erhvervsuddannelserne. Når Verdens Vildeste Brobyggere løber af stablen 10. juni i Kanalbyen i Fredericia får tre hold af lærlinge og studerende syv timer til at bygge over 10 meter lange broer i beton, stål og træ på tværs af kanalerne. Ingeniører, arkitekter og uddannelseskonsulenter fra Rambøll, COWI, Dissing+Weitling og 3F er dommere i projektet og kårer vinderbroen.

En hyldest til de faglærte

Verdens Vildeste Brobyggere er et nyt projekt, som fandt sted første gang sidste år, hvor tusindvis af tilskuere overværede konkurrencen i Københavns nye boligområde, Engholmene. Med Fredericia som årets værtsby er det med massiv opbakning fra både kommunen og erhvervsnetværk. Projektet understøtter nemlig et mål, Fredericia i forvejen har:

”Det er fantastisk, at Fredericia tiltrækker en begivenhed som Verdens Vildeste Brobyggere. De unge får mulighed for på en sjov måde at bruge deres evner og faglighed og med et publikum i baggrunden, der bakker op og hepper på dem. Med denne event og DM i Skills, som kommer til Fredericia næste år, sætter vi fokus på de mange karriereveje, som erhvervsuddannelserne åbner, og som vi håber, at flere unge får øjnene op for. Det er vores mål”, siger Pernelle Jensen, formand for Unge- og Uddannelsesudvalget.

Næstformand for Unge- og Uddannelsesudvalget Vibe Dyhrberg er enig og tilføjer: ”Fredericia skal være én af Danmarks stærkeste erhvervsuddannelsesbyer. Vi har en lang og god tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale målsætninger for 2020. Verdens Vildeste Brobygger understøtter arbejdet med at styrke erhvervsuddannelserne, så flere unge fredericianere får en faglært uddannelse, og virksomhederne får den arbejdskraft, de efterspørger. Jeg glæder mig til at følge med fra sidelinjen og heppe, for det handler arrangementet også om. At hylde de faglærte.”

Praktisk
Dato – 10. juni 2022 kl. 10–22
(åbent for alle og kræver ingen tilmelding)
Sted – Kanalbyen, Fredericia

Foreløbige partnere i projektet
CG Jensen, DI Byggeri, Rambøll, EVU (Uddannelsessekretariat for TEKNIQ Arbejdsgiverne, Dansk Elforbund og Blik & Rør Arbejderforbundet), 3F Byggegruppe, Dansk Metal, Sund og Bælt, Transporterhvervets Uddannelser (TUR), Dansk Beton Foreløbige sponsorer i projektet BMS, GSV, Jorton, Vanpee, Hidealite, Solar, IBF

Projektet er foreløbigt støttet af følgende fonde

  • Industriens Uddannelses- og Samarbejdsfond
  • Fogs Fond
  • Bygge og Anlægsbranchens Udviklingsfond
  • Boligfonden
  • Kuben
  • Otto Bruuns Fond

Læs mere om Verdens Vildeste Brobyggere

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen