To sundhedstilbud åbner yderligere op | Nyheder

Sundhedsudvalget har på deres møde mandag besluttet at genåbne små holdtræningstilbud i Træning og Forebyggelse og for fysiske besøg i UngMod. Den yderligere åbning følger myndighedernes vejledning i forhold til hygiejne og afstand.

”Det er vigtigt, at vi løbende tilpasser os og åbner vores sundhedstilbud yderligere op, når det er muligt og forsvarligt. På den måde kan vi sikre, at borgerne kan få det bedste forløb og vejledning ud fra deres vurderede behov. Selvom Træning og Forebyggelse og UngMod under Covid-19-krisen ikke har været lukket ned, men i stedet har benyttet sig af videosamtaler og telefonvejledning, så er det vigtigt for borgerne, at vi igen kan åbne op for små holdtræningshold og fysiske besøg”, siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget.

Små holdtræningstilbud
Træning og Forebyggelse åbner op for to typer genoptræningsforløb for hold. Det ene forløb er indendørstræning i salene, hvor der maksimalt vil være tre borgere og én terapeut samlet ad gangen. Det andet hold er udendørstræning, hvor to terapeuter vil lave træning med op til seks borgere ad gangen. Borgernes genoptræningsforløb vil som altid blive sammensat ud fra en faglig vurdering af borgernes behov og muligheder.

”Genoptræningsindsatser har en stor betydning for borgernes sundhed og funktionsevne, og det er derfor vigtigt, at vi sikrer, at borgerne i Fredericia får den bedste genoptræning. Efter, at sygehusene gradvist har åbnet mere op for deres aktiviteter igen, så er det nødvendigt, at vi også åbner yderligere op, så vi både kan sikre gode genoptræningsforløb og imødekomme henvisningerne”, siger Turan Savas, næstformand i Sundhedsudvalget

Holdtilbudene vil åbne op under hensyntagen til de sundhedsfaglige retningslinjer, og der vil være fokus på at forebygge smittespredning, god hygiejne og fysisk afstand.

UngMod
Dette gælder også den fysiske åbning af UngMod, som derfor for en stund skifter deres nuværende lokale ud med andre lokaler på sundhedshuset, hvor rengøringen er lettere og kontakten mellem borgerne mindre. Der vil være mulighed for fysiske fremmøde hos UngMod efter aftale tirsdag og onsdag.   

”Det er vigtigt, at vores unge i Fredericia har mulighed for at få anonym rådgivning om køn, krop, sex og prævention. Telefonsamtaler kan meget, og de har været vigtige for de unge her under Covid-19-krisen. Men fysiske og personlige samtaler kan noget andet, og med de fysiske møder bliver det igen muligt at blive anonymt testet for graviditet og seksuelt overførte sygdomme”, siger Bente Ankersen, medlem af Sundhedsudvalget.

Susanne Eilersen fortæller, at udvalget følger genåbningerne tæt, og at de i den forbindelse bl.a. vil være opmærksomme på at bruge de erfaringer, som er gjort i nedlukningsperioden med videosamtaler og digitale træningsprogrammer.

 

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen