Skoleelever sætter tv-succes op som musical i samarbejde med Fredericia Musicalteater og Den Kreative Skole | Nyheder

Når Fredericia Musicalteater åbner dørene for publikum den 13. maj, så er det ikke professionelle skuespillere, der står på de skrå brædder.

Det er i stedet et hold elever fra 7. og 8. årgang på Kirstinebjergskolen afdeling Havepladsvejs performancehold, der står klar til at vise, hvad de har arbejdet med og øvet sig på siden skoleårets start.

Performance er nemlig ét ud af i alt 8 såkaldte profilfag, som eleverne kan vælge imellem, når de rykker over på udskolingsafdelingen. Og når der er performance på skemaet, så er det hverken verber eller problemregning, der er i fokus. Her undervises der i teater, drama, sang og dans, og undervisningen afsluttes med en professionel forestilling, som bliver til i et tæt samarbejde mellem skolen, Den Kreative Skole og Fredericia Musicalteater.

”Det er helt fantastisk, hvordan skolen over årene har gjort en kæmpe indsats for at få etableret performance som profilfag. Det er super ambitiøst, og det er godt at se, hvordan samarbejdet med Fredericia Musicalteater og Den Kreative Skole får den indsats til at gå op i en højere enhed. Og så er performance sammen med afdeling Havepladsvejs andre populære profilfag med til at skabe en endnu mere attraktiv udskoling, hvor der er et vigtigt fokus på både at være en del af fællesskabet, på dannelse og på det at skabe alsidige kompetencer,” siger Ole Steen Hansen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget.

En musical om det at være 13

I år er det musicalen ”13: The Musical”, som har spillet på Broadway og som netop er udkommet som film på streamingtjenesten Netflix, der er på plakaten. Det er en musical, der handler om det at være 13 år – altså den samme alder som eleverne fra performanceholdet.

Forestillingen bliver vist fire gange. Den 13. maj er der premiere, hvor forældre og særligt inviterede sætter sig til rette i sæderne på Fredericia Musicalteater.

Den 14. maj er det blandt andet beboere på kommunens plejehjem og brugere af Seniorhuset, der er inviteret. Den 16. og 17. maj er det eleverne fra 4. klasse og op til 9. klasse i Kirstinebjergskole-distriktet, der kan glæde sig til at komme i teateret.

Fakta om Kirstinebjergskolen afdeling Havepladsvejs profilfag

  • Kirstinebjergsskolen afdeling Havepladsvej er distriktets udskolingsafdeling, hvor eleverne fra distriktets tre indskolingsafdelinger samles for at gå i 7., 8. og 9. klasse.
  • Ud over de obligatoriske fag, så skal eleverne på 7. og 8. klassetrin vælge mellem otte forskellige profilfag, herunder E-sport, performance, friluftsliv, advanced english, spil med bold, filmproduktion, klima og miljø og vandsport.
  • Nogle af profilfagene er på skemaet i et helt skoleår, mens andre af profilfagene ­­er halvårlige.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top