Landsoldatspladsen blev indviet i solskin | Nyheder

Pladsen er udvidet, belægningen er nogle steder lagt om, ligesom en lang granitsætning kan udgøre en solbeskinnet siddeplads, når sommeren kommer.

Midt i det hele står stadig Landsoldaten. Pladsens sjæl. Uanset hvordan pladsen har set ud gennem tiden, har Bissens statue været omdrejningspunkt siden den blev opstillet 6. juli, 1858.

”Der er mange minder forbundet med Landsoldatspladsen, fordi den spiller en central rolle i vores by. I Ulla Qvortrup og Anders Engelbrechts bog om Den Tapre Landsoldat, der kan man tælle 16 større og mindre ændringer gennem årene. Blandt andet i 2007, hvor der kom ny belysning. Det er kun naturligt at pladsen forandrer sig og tilpasser sig nye tider, formål og ønsker.  Når man opdaterer og renoverer en plads, som så meget historie og så mange følelser er knyttet til, så skal man gøre det med respekt. Det, synes jeg, er lykkes her, ” siger borgmester Steen Wrist. 

Arbejdet ved Landsoldatspladsen er en del af det samlede voldprojekt. I juni 2016 modtog Fredericia Kommune en donation på 50 mio. fra A. P. Møller Fonden. 15 mio. kroner gik til at fortsætte arbejdet med bevaring af ejendomme inden for volden og 35 mio. kroner til at styrke voldens karakter og landskab.

Heraf gik ca. 2,5 mio. kroner til at afholde en konkurrence, hvor landskabsarkitekter og samarbejdspartnere fra hele landet blev inviteret til Fredericia for at give deres bud på, hvordan oplevelsen af fæstningsbyen kunne styrkes. Det er vinderprojektet fra den konkurrence, der i flere etaper føres ud i livet.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top