Royal Run ’24 i Fredericia: Afspærringer og parkeringsforbud i forbindelse med ruterne | Nyheder

Den 20. maj bliver en kongelig festdag i Fredericia. Hans Majestæt Kongen ankommer med Kongeskibet Dannebrog, og Kongen løber Royal Run i den kongeligt anlagte fæstningsby. Det samme gør 13.500 deltagere, ligesom det forventes, at tusindvis af tilskuere kommer til at tage del i festlighederne.

Derfor kan det heller ikke undgås, at både trafikken og parkeringsmulighederne bliver påvirket. På kortet nederst på siden kan du se de områder, der påvirkes af Royal Run ’24 i Fredericia, og herunder beskrives det i detaljer, hvordan parkering og trafikken bliver påvirket.

Se ruterne, underholdningsprogrammet for Royal Run i Fredericia, starttidspunkter for de tre distancer og meget mere på Royal Runs hjemmeside

Fredericias fire porte spærres

Byens porte er en del af Royal Run-ruterne.

• Nørre Port og Prinsens Port er spærret fra mandag den 20. maj fra klokken 7.00 til klokken 20.00.
  • Danmarks Port og Kongens Port er desuden spærret for trafik fra søndag den 19. maj klokken 12.00 til mandag den 20. maj klokken 20.00.
  • Der er adgang til Fredericia midtby via Sjællandsgade og Holstensvej/Oldenborggade.

P-forbud langs ruterne

Der er parkeringsforbud på One mile-ruten og 5 km-ruten fra søndag den 19. maj klokken 12.00 til mandag den 20. maj klokken 18.00.

På 10 km-ruten i Fælledvejskvarteret og i Kaltoftevejskvarteret er der ikke parkeringsforbud, men beboerne opfordres til at parkere i deres indkørsler.

Bor man på den del af ruterne, hvor der er parkeringsforbud, skal man have flyttet sin bil senest søndag den 19. maj klokken 12.00. Forbudstavler bliver stillet op i ugen op til, at parkeringsforbuddet træder i kraft.

Er de parkerede biler ikke flyttet inden søndag den 19. maj klokken 12.00, flyttes køretøjer for ejers regning.

Afspærringer langs ruterne

Alle tre Royal Run-ruter er spærret for trafik mandag den 20. maj.

• One mile-ruten er spærret for trafik i tidsrummet fra klokken 7.00 til senest klokken 20.00.
  • 10 km-ruten i Fælledsvejskvarteret og Kaltoftevejskvarteret er spærret for trafik i tidsrummet 12.00 til 14.00.
  • 5 km-ruten er spærret for trafik i tidsrummet 12.00 til senest 20.00.

Særligt for dig der bor i start- og målområde

I de områder, der er markeret med rødt, er der parkeringsforbud fra søndag den 19. maj klokken 12.00 til mandag den 20. maj klokken 18.00.

Dog er det muligt at parkere i Midtpunktet og i Riddergade, men bilen kan ikke fjernes i tidsrummet fra søndag den 19. maj klokken 12.00 til mandag den 20. maj klokken 20.00.

Mandag den 20. maj i tidsrummet fra 7.00 til klokken 20.00 er der spærret for trafik i det rødt markerede område.

Derudover er Østervoldgade og Danmarksgade (mellem Vendersgade og Norgesgade) spærret for trafik fra søndag den 19. maj klokken 12.00 til mandag den 20. maj klokken 20.00.

Særligt for dig der bor omkring One mile-ruten

Den 20. maj i tidsrummet fra klokken 7.00 til senest klokken 18.00 kan beboere på de veje, der er markeret med lilla, ikke køre ud fra deres adresse.

Særligt for dig der bor omkring 5 km-ruten

Mandag den 20. maj i tidsrummet fra klokken 7.00 til klokken 18.00 er det ikke muligt at køre til og fra de gader, der er markeret med blåt.

Særligt for dig der bor omkring 10 km-ruten

Mandag den 20. maj i tidsrummet fra klokken 12.00 til 14.00 er det ikke muligt at køre i bil til eller fra de veje der er markeret med grønt.

Har du brug for din bil den 20. maj?

Hvis man bor langs ruterne eller på de markerede gader og veje, der påvirkes af Royal Run ’24, og har man brug for sin bil den 20. maj, så anbefaler vi, at man parkerer sin bil uden for de markerede områder.

Bor man i de markerede områder eller langs ruten, og får man gæster den 20. maj, så anbefaler vi, at gæsterne kører hjemmefra i god tid, og at gæsterne finder parkering uden for de markerede gader og veje. Det kan eksempelvis være på de gratis og tidsubegrænset parkeringsarealer den sydlige og vestlige del af centrum. Der kan naturligvis også parkeres andre steder i byen, der ikke er berørt af Royal Run.

Nødsituation

Ved en nødsituation, hvor man har brug for at køre ud fra de markerede områder, skal man henvende sig til de frivillige, der står langs ruterne.

Yderligere spørgsmål

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe til at kontakte Fredericia Kommune på kommunen@fredericia.dk eller på Vej og Parks vagttelefonnummer: 41 31 87 27.

Ovennstående information vil blive sendt via e-boks til de direkte berørte borgere.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune