Ny udstilling for hele familien: Oplev det berømte slag | Nyheder

Nu kan hele familien opleve Slaget ved Fredericia i en helt ny og levende udstilling, som er rykket ind i den ny renoverede nørremarkslade ved bymuseet. Her kan du læse om slaget, se billeder og selv deltage i soldaterlejr, tage en selfie i Vendersgade anno 1849 og samtidig lære om det berømte slag den 6. juli 1849.

Museerne i Fredericia har i flere måneder arbejdet på en ny og interaktiv udstilling om Slaget ved Fredericia, som fylder et enkelt rum, hvilket gør den overskuelig – også i børnehøjde.

håber, at mange vil kigge forbi museernes nye udstilling om et af Danmarks historiens mest berømte slag, som jo skete her i Fredericia. Der er noget for hele familien og mulighed for, at børnene kan lege sig til viden om en vigtig begivenhed i vores bys historie” , siger Karsten Merrald Sørensen, museumsleder ved Museerne i Fredericia.

Start efterårsferien i soldatens fodspor

Udstillingen åbner den 10. oktober. På åbningsdagen kan du opleve en vaskeægte soldaterlejr anno 1849. De nysgerrige kan bevæge sig rundt og undersøge soldaternes telte og høre om soldaternes udstyr. Børn kan også støbe eget tællelys, ligesom soldaterne gjorde det.

Program for åbningen
Kl. 12:00: Museet åbner.
Kl. 13:00 og kl. 15.30: Soldater demonstrerer våben og udstyr.
14:00: Soldaterexcersits. Der er gratis kasket og gevær til de første 200 fremmødte børn.
14:00-16:00: Lysestøbning.

Museerne i Fredericia følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer vedrørende COVID-19. Der er kun plads til et begrænset antal personer ad gangen i både lejr og udstilling. Vær derfor opmærksom på, at der kan opstå ventetid.

Der er gratis adgang til udstillingen, som kan opleves i museets åbningstid torsdag-søndag kl. 12-16. Udstillingen er åben alle dage i skolernes efterårsferie i uge 42.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top