Erhvervsklynger får stor betydning for Sønderborg-området

Sønderborg er valgt som fremtidig hovedsæde for CLEAN – miljøteknologiklyngen, og samtidig bliver der også en satellit af Robotklyngen og Energiklyngen i byen. Den beslutning vækker stor glæde hos formanden for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, som ser store fordele for Sønderborg Kommune, men også hele den syddanske region.
 
– Placeringen af de tre erhvervsklynger vil få stor betydning for Sønderborg-området, det er jeg fuldstændig overbevist om. Ikke kun på grund af signalværdien om, at vi kan løfte opgaven med at huse et hovedsæde for en national erhvervsklynge, som har til opgave at støtte og fremme projekter, der skaber arbejdspladser i hele landet, men også i vores landsdel. Dertil kommer den omtale Sønderborg får, når CLEAN omtales på grund af hovedsædet i byen, siger han. 

– Med et hovedsæde i Sønderborg vil det betyde mere aktivitet, når der er konference og møder, og her har Sønderborg jo rigtig meget at byde på samt en fremragende infrastruktur, der gør det nemt at komme til og fra med fly, bil eller tog, siger Gerhard Bertelsen. 

Sønderborg Kommune er sammen med Sønderborg Vækstråd og en lang række lokale virksomheder allerede medlemmer og dybt involveret i arbejdet i CLEAN – miljøteknologiklyngen, hvilket også skyldes det store arbejde med grøn teknologi.
 
Derfor er formanden for Sønderborg Vækstråd, Henrik Raunkjær, også meget begejstret over de muligheder, som placeringen af erhvervsklyngerne byder på.
 
– At få hovedsædet for CLEAN – miljøteknologiklyngen sammen med de andre klynger er jo som fod i hose for Sønderborg-området, for det spiller ufattelig godt ind med de fokusområder, vi har. Overskriften er ”Grøn vækst”, og med den fokusering som erhvervsklyngerne har, vil det smitte af på Sønderborgs virksomheder og på vores vækstområder. Det vil skabe fremdrift, for det handler om viden, penge og ikke mindst arbejdspladser, siger han. 

I særdeleshed glæder formanden for Sønderborg Vækstråd sig rigtig meget over at få en satellit af Robotklyngen.
 
– Vi har i Sønderborg Vækstråd arbejdet intenst på at blive en del af Robotklyngen, for der er over 30 virksomheder i Sønderborg-området, der beskæftiger sig med automatiserings- og robotløsninger. Så det er super godt, at vi nu får en afdeling af klyngen, fordi mange af virksomhederne, der ofte er SMV’er, har de samme udfordringer, og nu øges muligheden for bl.a. projektsamarbejde, der kan føres til mere innovation, så vi kan komme foran, siger Henrik Raunkjær.

Se den originale nyhed fra Sønderborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top