Ny lokalplan for skilte og facader godt på vej | Nyheder

Skiltning og facader i bymidten indenfor voldene er de seneste år blevet smukkere hjulpet godt på vej af bevaringsfonden. Den udvikling må ikke gå i stå, og derfor har By- og Planudvalget netop godkendt en ny lokalplan.

”Vi har de seneste år set mange gode eksempler på fornyelser og renoveringer og smuk skiltning, og denne udvikling vil vi gerne fortsætte sammen med bygningsejere, butikkerne og de erhvervsdrivende” siger Steen Wrist Ørts, formand i By- og Planudvalget og fortsætter: ”Med den nye lokalplan klæder vi dem bedre på til selv at kunne vælge løsninger, der samtidig respekterer bymidtens historiske udtryk og kvaliteter, som vi ønsker at bevare”.

Forslag til lokalplanen blev godkendt af byrådet den 22. juni, hvorefter den blev sendt i høring fra den 23. juni til den 19. august 2020. Teknik & Miljø har foretaget små justeringer i lokalplanen på baggrund af de fem indkomne høringssvar. Det drejer sig blandt andet om præciseringer i bestemmelserne.

En hjælpende hånd
Lokalplan 328 – Facader og skilte i Fredericia Bymidte regulerer facader og skilte i bymidten indenfor voldene. Den skal erstatte lokalplan 164 – Facader og skilte i Fredericia Bymidte fra 1999.  Den nye lokalplan skelner mellem bevaringsværdige og ikke-bevaringsværdige bygninger. Det betyder, at det nu kun er ejerne af bevaringsværdige bygninger, der er registreret med en SAVE-værdi fra 1-4, der fortsat skal have en godkendelse fra kommunen, hvis facaden skal ændres eller skiltet udskiftes.

Planen indeholder en bedre vejledning, og modsat tidligere kan du nu mere præcist læse, hvad der er tilladt. Det sparer tid hos både bygherre og administration, da det nu ikke er alle sager, der skal forbi kommunen og godkendes. Du skal dog fortsat søge om byggetilladelse, hvis projektet kræver det.

Selv om den nye lokalplan lægger op til, at der bliver mindre behov for kontakt med kommunen, så kan alle bygningsejere og lejere fortsat hente sparring og vejledning hos Teknik & Miljø.  

Sammenhæng i bymidten
Den nye lokalplan kommer på et tidspunkt, hvor udviklingen i Kanalbyen nu er så langt, at der er brug for en plan, der samler den gamle og nye bymidte ved blandt andet at skabe et sammenhængende udtryk i detailhandelsområdet. Lokalplanen omfatter derfor også et område i Kanalbyen.  Direktør i Business Fredericia Kristian Bendix Drejer ser først og fremmest den nye lokalplan som en hjælp til de erhvervsdrivende, bygningsejere og butikkerne i bymidten:

”Jeg håber, at den nye lokalplan kan være en rettesnor, som hjælper virksomhederne med at finde gode løsninger, der både passer til deres behov, og som skal sikre et sammenhængende helhedsindtryk i bymidten.  Er man i tvivl, så er der jo fortsat god hjælp at hente hos Fredericia Kommune”, siger Kristian Bendix Drejer.

By- og Planudvalget indstiller, at Lokalplan 328 – Facader og skilte i Fredericia Bymidte med justeringer vedtages endeligt i Fredericia Byråd.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top