Nu kan man hente bøger på biblioteket igen | Nyheder

Bibliotekets mange digitale tilbud er blevet flittigt brugt, siden der pludseligt blev lukket ned den 12.marts. Men der har været et stort ønske om at få læsestof i fysisk form. Mange har siddet hjemme en stor del af tiden og har i høj grad savnet biblioteket.
 
Der er desværre ikke tegn på, at biblioteket lukker op i sin almindelige form før allertidligst den 11. maj. Men fra tirsdag den 21.april og på alle hverdage derefter åbner biblioteket op for, at borgere, der har bestilt/reserveret materiale, kan hente det mellem kl. 12-16.

”Det er jo dejligt, at vores kulturtilbud og bibliotekstilbud er savnet. Jeg tror, vi alle har mærket, at vores kulturvaner pludselig fik helt andre vilkår, end vi er vant til, og lukning af netop biblioteket, som er et af de mest tilgængelige kulturhuse, vi har, har gjort et stort indtryk. Derfor er jeg også glad for, at biblioteket nu åbner for en nødordning, hvor man kan hente de bøger, man har bestilt online”, siger Susanne Bjerregaard Mørck, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Bibliotekets personale har drøftet en nødordning og tilrettelagt en sikker procedure, hvor alle aktuelle regler i forbindelse med smittefare osv. bliver overholdt. Bibliotekschef Jytte Bræmer understreger dog, at det er vigtigt, at man først kommer, når man har modtaget meddelelsen på sms eller mail om, at der er materiale klar til en.

Man skal medbringe det afhentningsnummer, man har fået i beskeden og sundhedskort eller anden legitimation, så det er muligt for personalet at finde materialerne og låne det ud til borgeren. Det gælder også for det materiale, som man måtte have fået besked om inden nedlukningen.

Der må kun opholde sig 5 personer ad gangen i bibliotekets foyer, så Jytte Bræmer opfordrer til, at man viser hensyn og har tålmodighed.
 
Der vil ikke være åbent for andre af bibliotekets tilbud, før man får lov til at genåbne af myndighederne.

Nærmere info om den kommende nødordning kan læses på bibliotekets hjemmeside www.fredericiabib.dk

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top