Fredericias position som konference- og messeby sikret | Nyheder

Danmarks tredjestørste messecenter Messe C danner hvert år rammen om store messer, konferencer og events, som tiltrækker mange tusinde gæster til Fredericia. Sådan skal det også være på den anden side af Corona. Fredericia Byråd besluttede mandag den 30. november at købe det hårdt ramte Messe C’s bygninger og grund.

En robust kommunekasse muliggør købet på i alt 62,25 mio. kr.

”Det har været afgørende for os at fastholde muligheden for at afholde de store messer og konferencer i Fredericia. Det fremmer erhvervsudviklingen og styrker erhvervsturismen i kommunen. Jeg er derfor glad for, at byrådet har fundet en løsning, hvor vi sikrer, at Fredericia fortsat kan være en stor konference- og messeby”, siger Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune.

Messe C er hårdt ramt økonomisk af forsamlingsrestriktionerne under Corona-krisen og med udsigt til konkurs har bestyrelsesformand Jørgen Krab Jørgensen på vegne af bestyrelsen rakt en hånd ud og bedt Fredericia Kommune om hjælp. Direktør for Messe C Grete Højgaard er både taknemmelig, glad og lettet.

”Jeg er både ydmyg og taknemmelig over, at et samlet byråd har besluttet sig for at købe vores grund og bygninger. Det betyder, at Fonden Messe C kan fortsætte sit virke med at udvikle og tiltrække messer, konferencer og events, som vi er sat i verden for. Vi er lige nu gået i Corona dvale, men glæder os til at åbne messecentret 1. februar 2021 og håber, at retningslinjerne er blevet lettet lidt til den tid”, siger Grete Højgaard.

Hvert år lægger omkring 300.000 messe- og konferencegæster vejen forbi Fredericia. Beslutningen er derfor en god nyhed for kommunens hoteller og overnatningssteder, som også kan mærke de mange aflyste konferencer og messer.

”Det er en rigtig god nyhed. Som fyrtårnet inden for erhvervsturisme har Messe C uvurderlig stor betydning for hotellerne i Fredericia. Ved de store messer fyldes samtlige af områdets hoteller med overnattende gæster. Messe C er også med til at brande Fredericia positivt ved at tiltrække gæster”, siger Einar Kring, direktør for Best Western Plus Hotel Fredericia.

Messe C’s økonomiske situation har været drøftet i økonomiudvalget ad flere omgange, og i sidste ende endte udvalget med at pege på en løsning, hvor kommunen køber grund og bygninger af Messe C, som efterfølgende kan udlejes til Messe C og andre aktører. 

Bygninger og grund er købt for 62,25 mio. kr., og samtidig er Messe C forpligtet til at tilbagebetale kommunale lån for i alt 18,4 mio. kr.

Med en robust kassebeholdning og et ikke-eksisterende anlægsloft i 2020 kan købet finansieres af kommunekassen.   

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen