Fredericianerne har fundet vej til Boblberg.dk | Nyheder

Sundhedsudvalget besluttede for to måneder siden, at lave et samarbejde med Boblberg, som er en digital platform med et fællesskab for mere end 310.000 brugere landet over. En status viser, at lidt over 1800 har fundet vej til Boblberg.dk.

”På vores seneste udvalgsmøde i Sundhedsudvalget havde vi besøg af Boblberg, der kunne fortælle os, at der efter to måneder er 1861 fredericianere, som har tilmeldt fællesskabet. Det er vi i Sundhedsudvalget meget glade for. Det viser os, at byen havde behov for sådan et tiltag, og at vi når langt ud med det”, siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget

Boblberg er et digitalt fællesskab, som hjælper borgerne med at skabe sociale relationer og fællesskaber. Der kan oprettes bobler om nye venskaber, ligesindede at tale med, bonusbedsteforældre, en gå-, vandre-, løbe- eller træningsmakker eller bekendtskaber til en mad-, strikke- eller læseklub.

”Vi ved, at over 80 procent af fredericianerne på Boblberg får svar, når de rækker ud i fællesskabet. Det synes jeg er en meget flot svarprocent, og det viser os, at fredericianerne virkelig er der for hinanden, når det gælder”, siger Turan Savas, næstformand i Sundhedsudvalget.

Med Boblberg kan fredericianerne dermed dele deres interesser, og måske får de endda inspiration til at opsøge nye interesser. Det er et uformelt forum, hvor det ikke handler om at opstille et perfekt glansbillede, og det er hverken nødvendigt med billede eller profil-tekst. Boblberg kan dermed være med til at forebygge og mindske ensomhed ved at give borgere – med få relationer og et lille netværk – en nem og uforpligtende mulighed for at udvide deres netværk og indgå i fællesskaber.

’Vi fik på udvalgsmødet at vide, at brugerne på platformen spænder vidt i alder, og at top fem søgeord på Boblberg i Fredericia er venskab, ensomhed, angst, gåtur og tilflytter, For mig betyder det, at vi gennem de sociale fællesskaber får styrket den enkeltes trivsel, mentale sundhed og livskvalitet, og det generelle fokus på at mindske ensomhed i Fredericia øges”, siger Tina Horne, medlem af Sundhedsudvalget.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen