Fredericia slukker for al julebelysning og skruer op for ansvarligt energiforbrug | Nyheder

Julen 2022 bliver anderledes.

Julehyggen, juletræer og julemanden er der stadig, men Fredericias flotte julebelysning bliver ikke tændt i år, kun byens store juletræer på Rådhuspladsen og Axeltorv får fortsat lyskæder.

– Der er en klar national opfordring til at kigge på energiforbruget. Det gør Fredericia Kommune på en lang række områder, og sideløbende har kommunen haft en god dialog med Fredericia Shopping i forhold til julebelysning. Jeg er glad for dialogen og samarbejdet om at sikre Fredericia som en fortsat god handelsby op mod jul. Vi går en tid i møde, hvor energiforbruget helt naturligt stiger, og derfor er det endnu mere vigtigt, at vi er bevidste om, hvad vi bruger den sparsomme strøm til. Når borgere og erhvervslivet oplever stigende energipriser, vil det være et forkert signal at sende, at vi tænder tusindvis af julelys, så derfor har vi i fællesskab besluttet en fornyet og anderledes juleoplevelse i Fredericia, siger borgmester Steen Wrist.

Den nationale anbefaling går blandt andet på at slukke lys, der kun har æstetisk formål.

– Vi står i en ekstraordinær situation, så vi er nødt til i fællesskab at tage ansvar, så vi kan være med til at bidrage til, at der er strøm i stikkontakterne. Julehandlen er ekstremt vigtigt for detailerhvervet og restaurationsbranchen, men vi er også en del af et samfund, som vi gerne vil vise medansvar og samfundssind. Det her er vores måde at synliggøre vigtigheden af at stå sammen i en svær tid, og vi håber naturligvis, at fredericianerne vil bakke op om deres lokale handelsliv. Det er vi afhængige af. Vi lover til gengæld at give den fuld skrue på en anderledes men oprigtig god gammeldags juleshopping, siger Ole Mortensen, formand for Fredericia Shopping.

Støt det lokale handelsliv

God, gammeldags dansk julehygge og en kampagne skal forsøge at sikre, at fredericianerne og turister fortsat lægger deres handel i byen. 

– Dansk jul handler jo ikke kun om elektrisk lys. Det handler om traditioner, hygge og om at gøre noget godt for hinanden. Nu sender vi et klart signal i en svær tid, hvor danskere oplever dramatiske stigninger i deres udgifter til energi, så vi håber selvfølgelig, at fredericianerne vil stå sammen og bakke op om byens handelsliv, så vi sammen sikrer, at Fredericia også er en stærk handelsby fremadrettet, siger Susanne Eilersen, formand for Bosætnings- og Turismeudvalget.

Sideløbende understøtter Visit Fredericia med en national julekampagne for at synliggøre Fredericia som en hyggelig juledestination, og en ny ”Handel lokalt”-kampagne vil henvende sig til fredericianerne og opfordre til at stå sammen i en svær situation. 

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

1 kommentar til “Fredericia slukker for al julebelysning og skruer op for ansvarligt energiforbrug | Nyheder”

  1. Avatar af Hans Thomassen

    Ja julelyset er først om halvanden måned. Og så kunne man jo nøjes med julelys i 3 uger og i begrænset periode. Det er minimalt hvad de ville koster, måske efter sigende mindre end kr. 1 pr borger i kommunen.
    Til gengæld er der stadig lys tændt ved skoler og institutioner i kommunen fra eftermiddag og sikkert hele natten. Og gadelyset er også tændt hele natten, og der kunne spares idet LED lys stadig ikke er nået etableret i midtbyen. For et par år siden slukkede man gadelys om natten og nogle steder slukkede man hver anden – for da skulle man spare???
    Foreslået besparelse er sket for flere måneder siden??

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top