Fredericia Kommunes nye Ungeenhed er kommet godt fra start | Nyheder

Knapt et halvt år. Det er den tid Fredericia Kommunes nye Ungeenhed har eksisteret. Og allerede nu er den nye tværgående enhed godt i gang med at etablere sig, ligesom man også har gjort sig en række erfaringer med, hvordan man kan sikre, at unge i Fredericia Kommune kan få den nødvendige hjælp til at finde deres vej ind i meningsfulde fællesskaber, uddannelse og job, og dermed være med til at sætte retning på deres eget liv.

”Vi kan se, at flere og flere børn og unge har brug for hjælp og støtte til at finde fodfæste i deres liv. Lige nu er der eksempelvis 367 unge, der hverken har uddannelse eller job, og det er helt afgørende, at vi står til rådighed for hver eneste ung, så alle unge får et solidt fundament i livet. Der vil være nogen, som har brug for støtte i en kort periode, andre i en længere periode. Ungeenheden hjælper og støtter alle unge på en måde, der er skræddersyet den enkelte. Og netop dette er en del af de helt konkrete løfter, som vi nu giver til de unge. Udvalget vil følge løfterne og centrale nøgletal meget tæt, så vi sikrer, at udviklingen går den rette vej,” siger Pernelle Jensen, der er formand for Fredericia Kommunes Unge- og Uddannelsesudvalg.

Et løfte om samarbejde

De tre løfter fra Ungeenheden til de unge handler blandt andet om, at samarbejdet altid tager udgangspunkt i den situation, den enkelte unge står i. Og at netop samarbejde er helt afgørende for finde vej til job, uddannelse og selvstændighed.

Og her er et af de helt centrale tal 367. Så mange unge fredericianere i alderen 16-24 år har per 1. april hverken job eller er under uddannelse. Det tal skal Ungeenheden være med til at få ned, så man når målsætningen om, at 90 % af de 25-årige skal have gennemført en ungdomsuddannelse. I april 2023 ligger det tal på 87 %.

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at det, at vi nu har samlet indsatserne for unge i Ungeenheden, er med til at højne den samlede kvalitet til stor gavn for Fredericias unge. Ungeenheden er i en opstart, men vi kan allerede nu se gode tegn på, at den virker. Og så er det rigtig vigtigt for mig at understrege, at det, at man som ung bliver understøttet af Ungeenheden, på ingen måde er noget negativt. Faktisk er det lige netop det modsatte,” siger Vibe Dyhrberg, der er næstformand i Unge- og Uddannelsesudvalget.

Arbejdet i Ungeenheden bliver fulgt tæt, og Unge- og Uddannelsesudvalget får opfølgninger på tallene fire gange årligt. På den måde er det muligt at følge udviklingen, sikre den nødvendige fremdrift, ligesom der er mulighed for at korrigere indsatsen, hvis det bliver nødvendigt.

Ungeenhedens tre løfter til de unge:

Vi lover dig at…

… dine styrker, håb og drømme altid driver vores samarbejde med dig

… arbejde som et hold, og at vi ikke giver op

… vi sammen finder din vej ind i job, uddannelse og selvstændighed

Nøgletal for Ungeenheden

  • 367 unge i Fredericia Kommune er pr. april 2023 hverken i job eller under uddannelse
  • Der bliver løbende målt på blandt andet dette tal
  • Tallet er et øjebliksbillede
  • Er tallet det samme ved næste måling, betyder det ikke, at det nødvendigvis er de samme unge, der fortsat er uden for job og uddannelse
  • 87 % af de 25-årige har pr. april 2023 en ungdomsuddannelse – målet er 90 %

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top