Odense Kommune justerer på reglerne for parkering i to licensområder

En række borgere i Hunderup Nord og Munkebjerg Nord har efter indførelsen af beboerlicenser til parkering efterspurgt bedre mulighed for, at deres gæster kan parkere i bil. I øjeblikket er der en tidsbegrænsning på 1 time for biler uden en beboerlicens, hvilket har gjort det vanskeligt at parkere for gæster.

Derfor har By- og Kulturudvalget på sit seneste møde onsdag den. 21. juni besluttet at lave en midlertidig forsøgsordning i de to områder. Her bliver den tidsbegrænsede parkering hævet til 2 timer på hverdage fra klokken 9 til 16 samt lørdage fra klokken 9 til 12. Uden for disse tidsrum og om søndagen vil der være fri parkering i de to licensområder.

Formålet er at sikre parkeringspladser til beboere i området, så pladserne ikke bliver optaget af pendlere, der ønsker at holde gratis parkeret.

– Vi lytter til borgerne, når de oplever, at noget ikke fungerer efter hensigten. Derfor forsøger vi nu at imødekomme ønskerne ved at justere lidt på parkeringsreglerne i de to områder. Det skal sikre, at der bliver bedre mulighed for at parkere for borgerne, mens vi forhindrer pendlere i at optage pladserne. Jeg håber og tror, at det vil skabe bedre mulighed for, at borgernes gæster kan parkere deres bil i nærheden. Herefter skal vi evaluere på forsøgsordningen, fortæller rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Søren Windell (C).

De to licensområder bliver sammen med Skibhus Syd indført i 2021. I Hunderup Nord og Munkebjerg Nord oplevede borgerne et stigende pres af parkerede biler, da der blev indført beboerlicenser i det tilstødende Jagtvejskvarter. Derfor blev der også indført beboerlicenser i disse områder i et forsøg på at sikre parkeringspladser til borgere i stedet for pendlere.

Forsøgsordningen bliver sat i gang hurtigst muligt og vil foreløbig gælde i et år, hvorefter den skal evalueres.

Se den originale nyhed fra Odense Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top