Fredericia danner ramme om internationalt motionsløb, der støtter en god sag | Nyheder

Sidney, Madrid, Stockholm, Barcelona og Rom. Dette er blot nogle af de byer, der sammen med Fredericia skaber rammen om det internationale motionsløb Wings for Life World Run, hvor alle deltagerne løber på præcist samme tid, uanset hvor i verden man deltager. I Danmark er Fredericia faktisk den eneste mulighed for at deltage i løbet.

”Fredericia er kommet i fornemt selskab. Det er en helt unik mulighed for at vise vores fantastiske by frem for et helt nyt publikum. Og så er det jo en bonus, at vi med Wings For Life World Run er med til at bakke op om en god og vigtig sag,” siger Steen Wrist, der borgmester i Fredericia Kommune.

Alle deltagerne i løbet betaler 20 euro for at deltage, og alle indtægterne går ubeskåret til at fremme forskning af rygmarvsskader.

Fredericia på verdenskortet

De mange deltagere, der enten løber eller går, kan se frem til en smuk tur gennem Fredericias karakteristiske midtby.

Ruten går nemlig fra Eksercerhuset på Kulturkasernen via Danmarksgade, Gothersgade, Oldenborggade, Østre Voldgade og tilbage til Kulturkasernen.

”Jeg er meget begejstret over, at Fredericia er blevet udvalgt som værtsby for et motionsløb i international klasse. Det bidrager til brandingen af vores by, og så skaber det fællesskaber og folkefest. Jeg glæder mig til at se Fredericias unikke bymidte som kulisse for Wings For Life World Run,” siger Peder Tind, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Og det er da netop fæstningsbyens lige gader omkranset af volden på den ene side og Lillebælt på den anden side, der har vakt interessen hos løbsledelsen.

”Fredericia rummer en skjult perle, så vores målsætning er at sætte Fredericia på verdenskortet. Vi har en historisk mulighed for at tilbyde alle deltagere til Wings for Life World Run at opleve en rute i centrum af Fredericia – inden for de historiske volde,” siger Henrik Kyhl, der er Managing Director, Philips TV & Audio Nordic & UK, som er medarrangør af Wings for Life i Fredericia.

Wings for Life World Run – et løb uden målstreg

Og det er et helt særligt løb, der kommer til Fredericia den 7. maj – eller måske nærmere et utraditionelt løb.

I Fredericia er der planlagt en rute, som deltagerne kan vælge at bruge. Men der er ikke en målstreg, som alle deltagerne skal krydse.

Konceptet er nemlig, at alle deltagerne henter en app, hvor de også har tilmeldt sig løbet, tager et par høretelefoner i ørerne, og når løbet sættes i gang præcis klokken 13.00. En halv time efter sættes der gang i den virtuel mållinjebil, der ”følger efter ” deltagerne og i sidst ende indhenter dem alle.

I høretelefonerne får man at vide, hvor langt man har til den virtuelle mållinjebil, og når man er blevet indhentet af bilen, slutter løbet for den enkelte deltager. Den løber, der sidst bliver indhentet, vinder.

Wings for Life World Run har altså ikke en fastlagt distance, men derimod bestemmer dit eget tempo, hvor langt du løber.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top