Foreninger og idrætshaller får millioner til byggeri og renoveringer | Nyheder

En parkeringsplads, en spejderhytte, et klubhus, et nyt tag, elektroniske låsesystem og renovering af driving range på golfbanen. Det er anlægsprojekter, der alle kan se frem til at blive færdiggjort i det nye år.

Det sker efter Kultur- og Idrætsudvalget på deres møde fredag formiddag med opbakning fra Folkeoplysningsrådet har godkendt seks ansøgninger fra en række af kommunens foreninger, klubber og haller på i alt 3.581.590 millioner kroner.

Det betyder blandt andet, at EGIF Rugby og EGIF Fodbold kan få etableret en parkeringsplads, så hele projektet omkring hallen bliver færdigt. At KFUM Spejderne Skærbæk Gruppe kan få færdiggjort deres nye spejderhytte. At Ff’erne kan komme i mål med deres klubhus. Og at Bredstrup Pjedsted Hallen kan blive renoveret – herunder få nyt tag.

Alle seks projekter, der modtager midler fra Kultur- og Idrætsområdet, er vigtige for lokalsamfundet og for Fredericias foreningsliv.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi med de her anlægsmidler kan hjælpe både foreninger, klubber og vores haller med at få færdiggjort vigtige anlægsprojekter. Det er vigtigt for mig, at vi sikrer ordentlige forenings- og idrætsfaciliteter i lokalsamfundene, så borgerne har mulighed for at være en del af de vigtige fællesskaber, der bor i vores foreningsliv og i vores idrætshaller. For det skal være attraktivt at vælge det aktive foreningsliv,” siger Peder Tind, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

David Gulløv, der er næstformand for Kultur- og Idrætsudvalget fortsætter:

”Det er afgørende, at en kommune som Fredericia har et rigt foreningsliv. Derfor er det også det helt rigtige, at vi med anlægsmidlerne nu giver en økonomisk håndsrækning til vores foreninger, klubber og haller og ikke mindst til de mange frivillige, der hver dag yder en vigtig og frivillig indsats, så fredericianerne har mulighed for et aktivt fritidsliv,” siger han.

Fakta:

Det er anlægsmidler fra 2023 under Kultur- og Idrætsområdet, der finansierer de seks anlægsprojekter:

  • KFUM Spejderne Skærbæk Gruppe modtager ekstraordinært lokaletilskud på 550.000 kroner til ny spejderhytte på baggrund af pris- og rentestigninger
  • Fredericia Golf Club modtager ekstraordinært lokaletilskud på 191.165 kroner til renovering af driving range
  • EGIF Rugby og EGIF Fodbold modtager 670.000 kroner til etablering af fælles parkeringsplads
  • Bredstrup-Pjedsted Hallen modtager 770.425 kroner til renovering af hallen – herunder nyt tag og rensning af ventilationsanlæg
  • Bøgeskovhallen modtager 300.000 kroner til elektronisk låse og videosystem
  • Fredericia Forenede Fodboldklub modtager 1,1 million kroner til færdiggørelse af klubbens klubhus

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top