Babybassin og ny rutsjebane: Nu kan renoveringen af badeland og terapibassin gå i gang | Nyheder

Den 14. august begynder arbejdet med renoveringen af både terapibassin og Fredericia Badeland. Bassinerne skal tømmes for vand, klinkerne tages ned, rutsjebanerne fjernes, og i stedet for plaskende badegæster, så er det håndværkerne, der rykker ind.

Kultur- og Idrætsudvalget har nemlig netop godkendt det endelige projektforslag for renoveringen af Fredericia Badeland og terapibassinet. Det betyder, at projektet kan fortsætte og overholde den tidsplan, der er lagt for renoveringen.

Og der er noget at glæde sig til – både for gæsterne i badelandet og brugerne af terapibassinet.

”Vores badeland er et vigtigt aktiv for Fredericia Kommune, ligesom terapibassinet spiller en afgørende rolle for mange borgeres sundhed. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi nu kan komme videre med renoveringen. Og ja, det er lang tid at holde lukket et helt år, men det er nødvendigt for at sikre, at vi får det gjort ordentligt. Også kan jeg godt love de mange gæster, at der er noget at glæde sig til. Fremover bliver de nemlig mødt af helt nye og moderne faciliteter – både i badelandet og i terapibassinet,” siger Peder Tind, der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Babybassin, udendørs spa og ekstra omklædning

Ud over renoveringen af badelandet og terapibassinet, så vil gæsterne og brugerne opleve, at de 34,5 millioner kroner, der er sat af til renoveringen i Budget 2023, ikke kun bliver brugt på fliser og beton.

Der bliver blandt andet etableret et babybassin med en ny lille rutsjebane, hvor der i dag er en sliske-rutsjebane. Det gamle caféområde bliver et integreret loungeområde i badelandet. Der bliver bygget en klatrevæg fra den dybere del af badelandet, som også fungerer som afskærmning over mod den lave del af bassinet, hvor der bliver bygget en aktivitet oppe på selve øen. Og med udsigt til Madsby Parken bygges der en ny udendørs terrasse med spabassin. Og som noget helt unikt, vil der blive brugt kendetegn fra Fredericia som elementer i indretningen af badelandet. På den måde er gæsterne og brugerne ikke i tvivl om, at de er i Fredericia.

Vigtige input fra foreninger og brugere

Også for brugerne af terapibassinet bliver det en ny og forbedret oplevelse. Her bygges der et ekstra omklædningsrum, en liggeniche, ligesom alle faciliteterne og forholdene omkring terapibassinet naturligvis opdateres og gennemrenoveres. Alt dette er sket i tæt dialog med både foreninger og brugere af badelandet og terapibassinet.

”Det har været meget vigtigt for mig, at inddrage både brugerne og foreningerne, så vi på den anden side af renoveringen står med et badeland og et terapibassin, som, så vidt det har været muligt, lever op til de ønsker og behov, brugerne har. Så jeg er overbevist om, at Fredericias borgere roligt kan glæde sig til, at komme i Badelandet når hele projektet er færdigt” siger David Gulløv, der er næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget.

Og han bakkes op af Karsten Byrgesen, der er medlem af Kultur- og Idrætsudvalget, som er tilfreds med, at der er fundet alternativer til brugerne af terapibassinet:

”Jeg er glad for, at der er fundet en god løsning, hvor de foreninger, der plejer at bruge terapibassinet, har mulighed for blandt andet at bruge varmtvandsbassinet i Sundhedshuset, mens der renoveres. Det er vigtigt for mig, at vi har taget ansvar for den gruppe af borgere,” siger Karsten Byrgesen.

Hvis man gerne vil tage en sidste tur på piratskibets rutsjebane, inden bassinerne bliver tømt for vand, så er der sidste åbningsdag i badelandet søndag den 13. august. Derefter er terapibassinet efter planen lukket i et halvt år, mens badelandet har lukket i et år.

Se den originale nyhed fra Fredericia Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top