Nu bliver det nemmere at være elbilist i Faxe Kommune

Faxe Kommune har en ambition om at være klimaneutral i 2050, og en del af den plan går ud på at forbedre infrastrukturen for de elbiler, der holder til i kommunen. Den plan bliver nu hjulpet godt på vej af en aftale med ladeoperatøren Clever, som har vundet kommunens udbud om at opsætte 264 ladepunkter i kommunen.
 
Alle offentlig tilgængelige bygninger med parkeringspladser til 20 biler eller mere skal have etableret mindst en ladestander inden 2025 ifølge “Bekendtgørelse om forberedelse til og etablering af ladestandere i forbindelse med bygninger”. Det er baggrunden for det udbud, som Faxe Kommune nu har fundet en samarbejdspartner om.
 
Da kommunens bygninger er fordelt på alle bysamfund i kommunen, vil opfyldelsen af forpligtigelsen give et spredt net af lademuligheder på tværs af kommunen.
 
– Vi kommer nu et vigtigt skridt videre frem mod en infrastruktur, som understøtter omstillingen til elbiler i Danmark. Det skal være så nemt som muligt at få sin bil koblet til en ladestander, og her er det vigtigt, at vi som kommune bidrager på den måde, det nu er muligt, siger Dorthe Egede Borg, formand for Teknik & Miljøudvalget.
 
Hos Clever ser man positivt på, at Faxe Kommune er ambitiøse i deres planer om at få endnu flere til at vælge elbilen til i hverdagen, og allerede til efteråret tages første spadestik til de mange standere, fortæller Mathias Langkilde Sukstorf, der er en del af det hold, der står for at udrulle ladeinfrastrukturen hos Clever:
 
– I Clever arbejder vi hver dag på at binde Danmark og hverdagen sammen til gavn for elbilisterne. Uanset hvor du bor i Faxe Kommune, så skal det være nemt at få strøm på elbilen, og derfor sætter vi stor pris på, at Faxe Kommune har valgt at indgå et samarbejde med os, så vi i fællesskab kan gøre hverdagen nemmere for de borgere, som har en elbil og for dem, der overvejer at få en.
 
De 264 ladepunkter forventes at stå klar til at forsyne elbiler med strøm i løbet af næste sommer, og ladehastigheden vil være på 11-22 kW, hvilket betyder, at du kan lade din elbil 50 procent på cirka tre-fire timer, alt efter bilens evne til at lade. Alle standerne er offentligt tilgængelige, og betaling foregår med mellem Clever og bilisten.
 
De mange ladepunkter er ikke de eneste, Clever planlægger at indvie i kommunen i den kommende tid. Således annoncerede selskabet tidligere på året, at man inden årets udgang forventer at indvie en lynladestation med plads til 18 elbiler på Borupvej 3, der ligger ved til- og frakørslen ved motorvejen til Rønnede og Næstved.

Her skal ladepunkterne være

Du kan se, hvor ladepunkterne er henne på dette interaktive kort.
Du skal vælge “ladestandere” på oversigten til venstre på siden – herefter kan du zoome ind på det område af Faxe Kommune, du ønsker at se nærmere på.

https://faxekom.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=7809304d419a41779eacab3d9249fa49
 
 
 

 

 

Se den originale nyhed fra Faxe Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top