Faxe Kommune sætter skub i kystturismen med nyt projekt

Borgmester Ole Vive, Faxe Kommune, puster nu liv i et spritnyt initiativ, som skal fremme turismen og erhvervslivet langs kysten fra Stevns sydpå via Faxe Ladeplads, Feddet, Præstø ud til Møns Klint.
 
– Vi har talt om det her i flere år på tværs af kommunerne, og nu har Faxe Kommune taget initiativ til at finansiere et forprojekt, der skaber et overblik over mulighederne for, at erhverv og turisme står sammen om at brande hele vores attraktive område, siger Ole Vive og tilføjer:
 
– Klint til Klint-idéen er en oplagt mulighed for at binde vores kystlinje sammen og styrke turisme og erhverv på tværs af kommunegrænser.
 
Fra Stevns, rundt i Faxe Bugt og ud til Møns Klint ligger et uudnyttet potentiale for at samle området i én samlet fortælling med et stort landskab af oplevelser langs kysten og i baglandet. Det er ikke mindst vigtigt at se det sådan i en tid, hvor vores rejseadfærd er i forandring.
 
Tidligere besøgte gæster enkelte seværdigheder, og hver kommune arbejdede mest inden for egne grænser. Nu besøger gæster områder og ser sig ind i samlede oplevelsesuniverser.
 
Idéen er, at projektet samles på en kanal, som sætter gæsten i centrum, og at det understøtter verserende strømninger i samfundet. Det betyder, at projektet fokuserer på bæredygtighed, naturvenlige outdooroplevelser, natur- og kulturarv, madkultur, verdensmål og staycation; altså at borgerne i langt højere grad holder ferie inden for egne nærområder.

Projektet sigter selvfølgelig også mod det internationale publikum. Planen er også at forbedre gæsternes viden om god adfærd i naturen. Outdoor er populært, og der er brug for fokus på natur og omgivelser.
 
Forprojektet løber fra august 2020 til maj 2021. Erhvervslivet, turismeaktørerne og ildsjælene i området bliver involveret. Og når arbejdet er færdigt, vil de gode, konkrete idéer stå i kø. Hvad med en madkulturuge eller et adventureløb fra klint til klint?
 
Direktør i Business Faxe Tomas Legarth er begejstret for at komme i gang:
 
– Det er fantastisk for lokalområdets hårdt trængte turisterhverv, men også for detailhandlen og området som helhed, at vi kan få skudt gang i dette unikke destinationsprojekt. Et projekt, der både forløser et uudnyttet potentiale om den smukke Faxe Bugt, samt taler ind i områdets selvforståelse og DNA, siger Tomas Legarth og tilføjer:
 
– Det glæder mig usigeligt, at det er lykkedes os at ansætte Anette Maria Syska som projektleder. Syska er en erfaren projektleder med dyb indsigt i turisme og kommunikation, som tidligere, med stor succes, har været med til at opfinde og drive Camønoen. Jeg har store forventninger til projektet.
 

Se den originale nyhed fra Faxe Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen