Coronavirus: 2.500 medarbejdere indgår i nødberedskabet i Silkeborg

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser tirsdag

Coronastatus tirsdag 18. august 2020

Smittestatus
Antallet af nye smittede falder fortsat i Silkeborg. I det seneste døgn er der kun registreret én ny smittet. Det betyder, at der de seneste syv dage er 16 nye smittede i Silkeborg Kommune. Det er fire færre end i går og hele 23 færre end i fredags set over en uge tilbage i tid. 
Målt pr. 100.000 indbyggere ligger Silkeborg Kommune nu på 17,0 nye smittetilfælde den seneste uge. Smittekæderne bliver brudt, fordi mange bliver testet, holder afstand, vasker hænder, spritter af, bruger mundbind og isolerer sig, hvis der er symptomer på smitte.
Krisestaben i Silkeborg Kommune følger fortsat situationen tæt og er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne omkring nye smittetilfælde. 

Drøftelser om ophævelse af de særlige sundhedsmæssige anbefalinger
På baggrund af det faldende smittetal vil Silkeborg Kommune indlede drøfter med Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvornår situationen gør det muligt, at de særlige sundhedsmæssige anbefalinger til Silkeborg kan ophæves, herunder bl.a. brug af mundbind i større butikker og supermarkeder, samt den nye udmelding om, at Silkeborg bliver undtaget for den planlagte udvidelse af åbningstiden til kl. 2 i restauranter, caféer og barer.

Det mobile testcenter bliver på Kejlstrupvej til og med fredag
Det mobile testcenter ved beboerhuset på Kejlstrupvej 51 vil foreløbig være åbent fra 9-16 frem til og med fredag. Her møder man blot op uden at bestille tid. Undgå at gå forgæves: Tjek aktuelle teststeder og tidspunkter på www.rm.dk.

Nyt testcenter på Søholt åbner onsdag – husk at bestille tid
Det nye testcenter på Søholt (de hvide telte) åbner i morgen onsdag kl. 11. Husk at bestille tid til test på www.coronaprover.dk. 
Det er gratis at blive testet og svaret kan ses på sundhed.dk indenfor 72 timer. Undgå at gå forgæves: Tjek aktuelle teststeder og tidspunkter på www.rm.dk.

 

Se den originale nyhed fra Silkeborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen