En million kroner til oplevelser for udsatte og ældre borgere

FAXE KOMMUNE: Ensomhed og isolation har gennem pandemien præget mange.

Ikke mindst ældre og udsatte borgere har gennem det seneste halvandet år oplevet dramatiske forandringer i hverdagen, fordi samfundet netop har tilstræbt at beskytte dem mod sygdom.

Nu er der cirka en million kroner fra en statslig pulje, som skal forsøde tilværelsen for en række borgere.

Plan & Kulturudvalget har på deres seneste møde matchet en række aktører inden for kultur- og oplevelsesbranchen med bestemte målgrupper af ældre og udsatte borgere i Faxe Kommune, som i den grad trænger til, at der sker noget. Dermed kan arbejdet med at få bestilt billetter og købe oplevelser gå i gang: Det er alt fra teaterforestillinger, biografture, koncertoplevelser til fællesspisningsarrangementer – for blot at nævne nogle af aktiviteterne.

Puljemidlerne fordeles, så 500.000 kroner er tiltænkt borgere inden for Senior & Sundhedsudvalgets område, mens de resterede 500.000 kroner er tiltænkt borgere inden for Socialeudvalget

– Ud over at glæde de borgere, som er tiltænkt nogle gode oplevelser, så har puljen også det formål at støtte lokale, nødlidende aktører inden for oplevelsesindustrien. Mange har været og er hårdt ramt økonomisk, så det glæder mig, at vi får mulighed for at støtte en række aktører i kommune, siger René Tuekær, formand for Plan & Kulturudvalget.

Også næstformand i Plan & Kulturudvalget, Inger Andersen, er begejstret over muligheden for både at glæde målgruppen med oplevelser og støtte en række aktører i kommunen.

– Det er en skøn mulighed, som vil glæde mange. Jeg hæfter mig ved, at den økonomiske støtte også giver mulighed for at tilbyde transport og ledsagere. Det er i nogle tilfælde en forudsætning for, at det kan lade sig gøre. På den måde er der faktisk flere af de borgere, som har svært ved at komme hjemmefra for at få oplevelser, som kan glæde sig, siger Inger Andersen.

Se den originale nyhed fra Faxe Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen