Ungemesse i 9400 fejrer alt det der lykkes i teenagelivet

23. september 2022

Nørresundbys folkeskoler, fritidscentre og Sundby-Hvorup Boligselskab vil fremlægge fakta på en messe for 400 teenagere og teenageforældre: Det store flertal af Nørresundbys unge trives godt og er glade for kontakten med forældre og andre voksne.

Når du er ung, er livet svært, og du gider ikke forældre eller andre voksne.

Det er en påstand, der bliver delt af både unge og forældre. Men når man tjekker data fra den nyeste Ungeprofilundersøgelse i Aalborg Kommune, er den forkert. Undersøgelsen viser nemlig, at langt de fleste unge trives godt og er glade for at være sammen med forældre og andre voksne. Det gælder også unge i Nørresundby, og de konkrete data om netop dem har givet idéen til Ungemesse 9400, der skal holdes 29. september i Løvvangshallen. En messe, hvor alle elever i udskolingsklasserne og én af deres forældre får fakta om, hvordan det går Nørresundbys unge.

Barikan Ismaeeli Solecki

Områdets folkeskoler, fritidscentre og Den Boligsociale Helhedsplan har sammen fået idéen til messen. Barikan Ismaeeli Solecki, projektleder i Helhedsplanen, fik selv en aha-oplevelse, da hun blev præsenteret for tallene i den nye Ungeprofilundersøgelse.

”Det gik op for mig, at der er skabt et skævt og fordomsfuldt billede af de unge i vores område. Et billede, der fokuserer på mistrivsel og mistillid mellem unge og voksne. Der er helt sikkert teenagere, der har det svært, men det store flertal trives godt, både i skolen og i fritiden. De er med i sunde fællesskaber og vil gerne bruge tid sammen med deres forældre. Det er vigtigt at fejre og anerkende teenagerne, teenageforældrene og fagpersonerne omkring de unge for den gode trivsel.”

Ungemessen sætter projektørlys på alt det gode arbejde og samarbejde, som Nørresundbys unge, forældre, lærere og pædagoger præsterer hver dag. Tina Sloth Heden Jensen, leder af Fritidscenter Gl. Kongevej, understreger, at den positive vinkel ikke handler om at nedtone de unges problemer. Det handler om at bekræfte og dermed styrke lokalområdets ressourcer.

”Vi er inspireret af Island, der har arbejdet rigtig meget med unges trivsel. Derfra ved vi, at det billede, vi tegner for hinanden, påvirker udviklingen: Hvis vi altid tegner et billede af unges mistrivsel og deres manglende kontakt med voksne, så får vi mere af det. Hvis vi derimod tegner et billede – baseret på fakta – af alle de unge, der overordnet set har det godt og er glade for kontakten med forældre, lærere og pædagoger, så får vi mere af det.”

Tina Sloth Heden Jensen håber, at Ungemessen kan inspirere til at bruge de islandske erfaringer mere i Danmark.

”Det er utrolig vigtig viden for os, der arbejder med forebyggelse og sunde fællesskaber. Vi kan have en tendens til at snakke om det svære ved at være ung og være forældre til en ung, men vi skal også snakke om alt det der lykkes for teenagere og deres familier.” 

   

Fakta om messen:

Ungemessen foregår torsdag 29. september kl. 16 – 19 i Løvvangshallen, Nørresundby.

Messen gør det ud for en halv skoledag for alle elever i 7. 9. klasse på Nr. Uttrup skole, Gl. Lindholm skole og Skansevejens skole.

Hver elev må invitere en forælder med til messen. Pladsen i hallen gør, at der kun kan inviteres en forælder pr. elev.

Programmet indeholder bl.a.

  • oplæg om Ungeprofilundersøgelsens data om unge i Nørresundby.
  • dialog om at være teenager.
  • dialog om at være teenageforældre.
  • præsentation af frivillige sociale foreninger, der tilbyder fællesskaber og hjælp til unge.

 

 

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top