Særlig indsats i Aalborg Kommunes afdeling for byggeri i uge 49

30. november 2021

Uge 49 bliver en uge udover det sædvanlige i Aalborg Kommunes afdeling for Byggeri. Her sender afdelingen nemlig ’alle mand på dæk’, eller rettere ’alle mand til parcelhuskvarteret’ for at få has med den voksende venteliste af sager fra borgere, der søger byggetilladelse til opførelse af enfamiliehuse.

I foråret oplevede Aalborg Kommune en ekstraordinær stor mængde ansøgninger på nye enfamiliehuse, sommerhuse, tilbygninger, drivhuse og skure, samt sager opstået i forbindelse med ejendomshandler. Det betyder, at der er opstået en venteliste for disse sagskategorier, og at sagsbehandlingstiden for at få behandlet disse sagstyper er steget.

Aalborg Kommune har et servicemål om, at en ansøgning om opførelse af et enfamiliehus skal være behandlet indenfor 40 dage. Dette servicemål lever kommunen p.t. ikke op til, og ansøgerne oplever i gennemsnit op til 5 måneders ventetid, for at få behandlet en byggesag om opførelse af enfamiliehus.

Det gør Aalborg Kommune nu en særlig indsats for at gøre noget ved.

Afdelingslederen for kommunens byggesagsafdeling Torben Kjeldgaard forklarer:
– “Det er ikke tilfredsstillende med de lange ventetider på disse sagstyper. Vi har oplevet stor tålmodighed fra de fleste ansøgere, men vi ved også at ventetiden på en byggetilladelse kan have store konsekvenser for den enkelte familie i forhold til byggepriser og flytteplaner. Derfor har vi besluttet at dedikere hele uge 49 til at få has på ventelisten. Helt konkret kommer der til at ske det, at alle vores 31 byggesagsbehandlere i hele uge 49 udelukkende kommer til at sagsbehandle ansøgninger, der ligger på ventelisten. Normalvis arbejder vores byggesagsbehandlere med forskellige former for byggeansøgninger fx etageboligbyggeri, erhvervsbyggeri og landbrugsbyggeri ligesom de passer vores byggesagsvagt, udfører tilsyn og afholder forhåndsdialoger. Men fra mandag til fredag i uge 49 arbejder alle mand altså på at ekspedere de ansøgninger, der ligger på ventelisten. Og vores forventning er, at vi med den fokuserede indsats kan reducere ventelisten, så der opleves mere normale sagsbehandlingstider fra starten af det nye år”, fortæller afdelingslederen.

Den fokuserede indsats betyder, at det kan være vanskeligt at komme i kontakt med afdelingen for byggeri i uge 49, ligesom der kan forventes forlænget svartid på andre sager i denne uge. Telefonerne vil være lukket for alle andre sager end dem på ventelisten, og mails med generelle forespørgsler til regler og lovgivning vil først blive besvaret i uge 50.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen