Nye tiltag sikrer hjælp og pleje til Aalborgs ældre

25. januar 2022

Omrokeringer af medarbejdere, ekstra vagter og vikarer fra ældrestyrken og Job og Velfærd skal sikre, at ældre i Aalborg Kommune fortsat får den hjælp og pleje, de er visiteret til.

Med op mod 200 fraværende medarbejdere dagligt på grund af corona-smitte eller isolation er presset på ældreområdet i Aalborg Kommune nu så stort, at Senior og Omsorg yderligere gør brug af sin eskaleringsplan, som skal sikre, at kommunens ældre fortsat modtager den hjælp og pleje, som de er visiteret til.

Omrokeringer af medarbejdere

En af løsningerne i Aalborg Kommunes eskaleringsplan er at flytte medarbejdere internt i Senior og Omsorg for at dække de kritiske funktioner. Det er for eksempel sygeplejersker i administrative stillinger, social- og sundhedsmedarbejdere ansat på rehabiliterings- eller aktivitetscentre, men også andre sundhedsprofessionelle som fysioterapeuter og ergoterapeuter, som bliver flyttet midlertidigt til for eksempel plejehjem.

Ekstra honorar for ekstra vagter

Derudover opfordrer Aalborg Kommune alle medarbejdere i hjemmeplejen og på plejehjem til frivilligt at tage ekstra vagter på grund af den helt ekstraordinær situation.

Aalborg Kommune har i samarbejde med FOA lavet en aftale om, at medarbejderne får et ekstra honorar for at tage ekstra vagter, når de har tid og overskud.

 Ældrestyrken tilbage på arbejdsmarkedet

Aalborg Kommune ansætter også efterlønnere og pensionister med en uddannelse som social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper eller sygeplejerske og erfaring fra ældreområdet som vikarer. De modne vikarer bliver ikke modregnet i deres pension eller efterløn, og kan tilmed selv bestemme, hvornår og hvor meget de vil arbejde.

Håndsrækning fra Job og Velfærd

Aalborg Kommunes forvaltning Job og Velfærd opfordrer nu også sit sundhedspersonale til at give en håndsrækning og tage ekstra vagter på ældreområdet. Også de medarbejdere kan se frem til ekstra honorar for deres indsats.

Tilsammen skal de fire tiltag sikre, at Aalborg Kommune på trods af højt sygefravær fortsat kan levere den hjælp og pleje, kommunens ældre er visiteret til.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen