Ny kommunaldirektør i Aalborg Kommune

06. marts 2023

Tommy Christiansen bliver ny kommunaldirektør i Aalborg Kommune. Han har været konstitueret kommunaldirektør siden 1. januar 2023 og glæder sig til at fortsætte arbejdet med Aalborg Kommunes udvikling. Han har fokus på at mindske det økonomiske pres mest muligt og finde løsninger på store nationale udfordringer såsom unges mentale helbred.

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt 51-årige Tommy Christiansen som ny kommunaldirektør i Aalborg Kommune. Tommy Christiansen er et kendt ansigt for mange i Aalborg Kommune. Han har siden den 1. april 2022 været økonomidirektør og vicekommunaldirektør i Aalborg Kommune. Siden 1. januar 2023 har han også været konstitueret i stillingen som kommunaldirektør. 

“Aalborg Kommune er enormt heldige med at få en så stærk og dygtig profil i spidsen for landets tredje største kommune med 18.000 medarbejdere og syv forvaltninger. Det kræver en helhedsorienteret tilgang til at udvikle Aalborg Kommune, og den har Tommy Christiansen. Han har meget stærke kompetencer i ledelse af tværgående processer og udviklingsopgaver og har en inspirerende og engagerende ledelsesstil. Han er også enormt analytisk stærk i samspillet med det politiske niveau og meget vellidt blandt medarbejdere og samarbejdspartnere, så ansættelsen af Tommy Christiansen ser jeg som en stor gevinst for Aalborg Kommune,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Tommy Christiansen er glad og stolt over, at han nu skal være kommunaldirektør for Aalborg Kommune, der har rundet mere end 222.000 indbyggere og 9.945 virksomheder

“Jeg glæder mig til at få lov til at være med, hvor det sker i forhold til Aalborgs fremtidige udvikling som kommune og organisation. Jeg ser frem til at arbejde med det fælleskommunale og de store nationale sammenhænge som kommunaldirektør. Jeg kan også enormt godt lide at være tæt på det politiske liv,” siger Tommy Christiansen, der har mange vigtige opgaver på to-do-listen.

“Det er enormt vigtigt at få Aalborg Kommune ud af det økonomiske pres, som er skabt på baggrund af bl.a. krigen i Ukraine og høj inflation. Vi skal også have set på, hvordan vi kan arbejde med fremtidens udfordringer på nye måder end hidtil i hele organisationen. Jeg ser det som en vigtig opgave at sikre, at Aalborg udvikler sig, så vi fortsætter med at være en attraktiv studie- og uddannelsesby og fortsat skaber positiv erhvervsudvikling. Vi skal også som en stor kommune være med til at finde løsninger på de nationale problemstillinger såsom unges mentale trivsel, tilgangen til special-områderne og et sammenhængende sundhedsvæsen,” siger Tommy Christiansen. 

Tommy Christiansen har tidligere haft forskellige stillinger i Nordjyllands Amt indenfor løn-og personaleområdet. I 2005 blev han ansat i Hjørring Kommune, hvor han først var leder af sammenlægningssekretariatet for “Ny” Hjørring Kommune og senere direktør for interne stabe. Efter en periode som konstitueret kommunaldirektør fra 2009 blev han i 2010 ansat som kommunaldirektør i Hjørring Kommune. 

Tommy Christiansen har været økonomidirektør i Aalborg Kommune siden foråret 2022 og har siden 1. april 2022 taget køreturen fra hjemmet i Tranum til kontoret på Boulevarden i Aalborg.

“Jeg har haft en spændende og lærerig periode som konstitueret kommunaldirektør og økonomidirektør, men jeg må indrømme, at jeg nu ser frem til at få ansat en ny økonomidirektør, så jeg kan fokusere fuldt ud på at være kommunaldirektør,” slutter Tommy Christiansen.
 
Tommy Christiansen tiltræder i stillingen med det samme. Det betyder, at ansættelsen af en ny økonomidirektør også går i gang med det samme. 

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top