Mere fritidsaktivitet hos studerende

09. marts 2023

Trivslen, fællesskabet og den fysiske aktivitet skal styrkes blandt studerende i Aalborg. Derfor vil Sundheds og Kulturudvalget nu permanent gøre det lettere at prøve nye fritidsinteresser i foreningerne.

Klatring eller yoga sammen med vennerne eller en omgang fægtning for første gang, skal være med til at få smilet frem og kroppen i gang hos Aalborgs studerende. Den seneste sundhedsprofil fra 2021 fortæller, at næsten hver tredje unge kvinde og mere end hver fjerde mand vurderer, at de har et dårligt mentalt helbred, og det gælder desværre også blandt de studerende i Aalborg. Derfor har Sundheds- og Kulturudvalget nu valgt at stimulere de unges indgang til foreningslivet.

– Vi ved, at trivslen styrkes hos de unge, når de mødes i meningsfyldte fællesskaber. Samtidigt ved vi, at frafaldet til foreningslivet er størst for årgangene under uddannelse. Fra undersøgelser og fra de unge selv ved vi, at det er en udfordring at være studerende og finde tilbud, der er rettet mod nybegyndere. Samtidig er man måske lige flyttet til en ny by for at studere og har ikke noget netværk at læne sig opad. Den barriere vil vi gerne gøre noget ved, siger Jes Lunde, rådmand i Sundhed og Kultur i Aalborg Kommune.

Styrker foreninger og samarbejdet med uddannelserne

Sundheds- og Kulturudvalget har på udvalgsmødet 8. marts nu godkendt, at der årligt bruges 550.000 kroner på at fremme et aktivt fritidsliv for unge under uddannelse. Specifikt igennem konceptet Aalborg Try Out. Her tilbyder man en buket af byens fritidsaktiviteter til de unge, som over en periode kan prøve nye interesser gratis i fællesskab med medstuderende.

– Vi har masser af fremragende tilbud i Aalborgs rige foreningsliv. Nu gør vi en indsats for at styrke foreningernes evne til at modtage de unge, især dem, som gerne vil prøve noget for første gang. Det er samtidigt en god mulighed for de unge at afprøve, hvor man føler sig godt modtaget og hvor, der er nogen, man “clicker” med. I denne nye omgang Aalborg Try Out udbygger vi også samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne, både i forhold til at fortælle om tilbuddet og tilpasse os ønsker, siger Jes Lunde.

Forårskampagnen er i gang

Aalborg Try Out har vist stort potentiale tidligere, da man også i 2021 tilbød fritidsaktiviteterne til de unge i forbindelse med genstartspakkerne efter corona-pandemien. Her i foråret er man allerede gået i gang med en lidt mindre samling tilbud målrettet ungdomsuddannelserne. De fortsætter indtil april, hvorefter der forberedes en større tilbudsbuket til studiestarten på de videregående uddannelser efter sommerferien.

– Jeg er virkelig glad for den politiske beslutning i udvalget. Nu kan vi arbejde endnu mere intenst med det her koncept. Vi vil rigtigt gerne give et skub til dem, der måske mangler at komme ud i de her sunde og aktive fællesskaber. En god fritidsinteresse kan ikke undervurderes – det er godt for både den fysiske og mentale sundhed og giver gode fælles oplevelser. Jeg kan kun opfordre de unge studerende til at se, hvad Aalborgs foreningsliv har på hylderne til dem. De kan jo være heldige både at finde en ny passion og ikke mindst nye venner, siger Jes Lunde

Hvis man har et studiekort, er det bare om at hoppe på forårets ”kampagne”, som man kan tilmelde sig her: Aalborg Try Out

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top