Aalborg Kommune lukker ned for kultur- og fritidsaktiviteter

11. december 2020

De nye restriktioner fra sundhedsministeren torsdag betyder nu en stor nedlukning i Aalborgs kultur- og fritidsliv.

Torsdag 10 december klokken 13.30 blev Aalborg Kommune også ramt af de skærpede restriktioner fra regeringen og sundhedsmyndighederne. Det får nu stor indflydelse på kultur- og fritidsområdet, mens tilbuddene på sundhedsområdet stadig er åbne. Sundheds- og Kulturforvaltningen er i dialog med samarbejdspartnerne på de respektive områder. Her følger et overblik over de restriktioner, der gælder fra fredag 11. december klokken 16.00:

Fritids- , forenings- og aftenskoleområdet:

Alle indendørs forenings-, fritids- og idrætsaktiviteter skal aflyses og lukkes ned frem til den 3. januar 2021. Det betyder. At en lang række kommunale faciliteter vil være lukkede blandt andet alle klub- og foreningslokaler, omklædningsrum, toiletter, cafeterier, værksteder, mødelokaler, motions- og fitnesslokaler, idrætshaller og sale, svømmehaller, badelande.

Selvom man er under 21 år, må man ikke længere være op til 50 personer samlet til udendørs idræts- og foreningsaktiviteter. Nu er det maksimale antal personer 10.

Udendørs foreningsaktiviteter kan fortsat dyrkes, men vil være underlagt det lille forsamlingsforbud på 10 personer for alle aldersgrupper

Tilladelsen til at afvikle arrangementer med op til 500 tilskuere inklusiv deltagere gælder kun udendørs og ikke indendørs

Professionelle idrætsudøvere kan fortsat anvende indendørsarealer, som er lukket for den øvrige offentlighed.

Borgere som er i tvivl om retningslinjerne kan læse mere på /kontakt/corona-dit-overblik-i-aalborg-kommune

Alle institutioner, foreninger og aftenskoler opfordres kraftigt til at følge retningslinjerne fra myndighederne og til fortsat at følge de vejledninger, som udstikkes fra deres paraplyorganisationer og forbund.

– Vi er meget ærgerlige over, at vi nu skal lukke ned for mange af de aktiviteter vi ellers har kæmpet for at holde i gang i en svær tid. Men det er nødvendigt for at få bragt den her smitte ned i et niveau, hvor vi kan holde den under kontrol. Herfra skal lyde en stor tak til de frivillige der i vores fritids- og foreningsliv har kæmpet for at holde gang i aktiviteterne. Og så må vi glæde os til at få dem i gang igen i det nye år, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune

Kulturområdet:

På kulturområdet rammer de skærpede restriktioner også hårdt. Til og med 3. januar 2021 skal alle kulturinstitutioner holde deres indendørs arealer lukket for offentligheden. Det gælder herunder teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse, biografer og bibliotekerne.

Borgere bedes besøge kulturinstitutionernes egne hjemmesider for yderligere information eller viden. Flere af kulturinstitutionerne herunder bibliotekerne og Aalborg Stadsarkiv har stadig digitale tilbud til borgerne.

– Det rammer hårdt for vores i forvejen meget pressede kulturinstitutioner, som jeg ved har gjort alt hvad de kan for at holde aktiviteterne og oplevelserne i gang for borgernes skyld under meget svære betingelser, siger Mads Duedahl.

 

Sundhedsområdet:

Sundheds- og Kulturforvaltningen holder fortsat gang i deres borgerrettede tilbud på Aalborg Sundhedscenter og Center for Mental Sundhed.

Det vil stadig være muligt at komme til sine forebyggende sundhedstilbud og rehabiliteringstilbud på Aalborg Sundhedscenter selvom det ligger i Nordkraft, der er lukket ned. Personalet vil sørge for at borgere med ærinde i Sundhedscenteret får adgang.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen