Aalborg Kommune klar med taskforce til virksomheder

Hver dag pendler næsten 17.000 medarbejdere fra de berørte kommuner ind til Aalborg Kommune for at arbejde. Derfor rammer nedlukningen af de 7 kommuner også erhvervslivet i Aalborg Kommune. 

BusinessAalborg og Jobcenter Aalborg har derfor etableret en fælles Task Force, der skal hjælpe berørte virksomheder. Det bliver en bred indsats fortæller Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen:

“Først og fremmest føler jeg virkelig med borgere og virksomheder i de 7 berørte kommuner. Men vi kommer også til at kunne mærke nedlukningen her i Aalborg Kommune. Helt akut kan det være i produktionen, hvor man mister nøglemedarbejdere. Men man skal heller ikke underkende, at en lang række brancher f.eks. detailhandlen, vil få mistet omsætning”.

Virksomhederne opfordres derfor til at ringe på de to hotlines i Jobcenter Aalborg på tlf. 9931 9090 og BusinessAalborg på tlf. 9931 1570.

Medarbejderne fra de to afdelinger er nu klar ved telefonerne og er vant til at trække på hinanden, så virksomheder sikres den bedste rådgivning.

I forhold til at hjælpe med akut at skaffe erstatningsmedarbejdere for de medarbejdere, der ikke kan komme på job, er Jobcenter Aalborg klar til hurtigt at screene virksomhedens behov og hjælpe med at udsøge ledige medarbejdere med de nødvendige kvalifikationer.

“Vi indgår også gerne i den nødvendige dialog med virksomhederne om, hvordan de kan omstille produktionen til, at nogle opgaver i en periode kan løses af medarbejdere med andre kompetencer. Giv os et kald, så er vi klar”, udtaler Jobcenterchef Jesper Dahlgaard.

Fra BusinessAalborgs side tilbyder de virksomhederne sparring på, hvordan de forretningsmæssige udfordringer, som nedlukningen kan give, kan håndteres.

“Det kan f.eks. være at gøre endnu mere brug af digitale værktøjer for at holde arbejdsfunktioner i gang, eller det kan være at sætte fokus på at øge sin afsætning digitalt”, udtaler Lone Borg, erhvervsservicechef i BusinessAalborg.

 

 

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top