Aalborg bliver både start og målby for cykelløbet PostNord Danmark

27. februar 2023

Aalborg er værtsby for første etape af PostNord Danmark Rundt, der bliver kørt fra 15-19 august 2023. Der skal samlet køres 170 kilometer i det nordjyske, og løbet skydes i gang på Budolfi Plads. 

Startskuddet for PostNord Danmark Rundt 2023 kommer til at lyde fra centrum af Aalborg til august. Der bliver både rytterpræsentation og start på første etape ved Budolfi Plads i Aalborg den 15. august 2023. Samlet set skal rytterne ud på 728 kilometer fordelt på fem etaper. 

“Det er helt unikt, at Aalborg både er startby og målby for PostNord Danmark Rundt til sommer. Det betyder, at publikum både kan opleve præsentationen af rytterne inde ved Budolfi Plads den 15. august, når den første etape skydes i gang, og når de kommer i mål igen ved Væddeløbsbanen. Aalborg glæder sig rigtig meget til cykelfesten og er klar til at skabe fantastiske rammer sammen med alle de publikummer, som vi håber dukker op og skaber en fest langs vejene både centralt i Aalborg, i oplandsbyerne og ude langs landevejene. Jeg glæder mig til at sende masser af hep afsted mod verdens bedste cykelryttere – og håber at se en hel masse til cykelfest i Aalborg,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Efter rytterpræsentationen på Budolfi Pladsen begiver rytterne sig ud på en 170 km lang første etape. De kører vestpå til Nibe og herefer sydøst via byerne Vegger, Sønderup og Suldrup, Når feltet har kørt 70 km. rammer de Rebild Bakker, hvor der køres en 12 km. rundstrækning. Efter knap 100 km kører feltet ind i Støvring, og herefter skal de ad små veje ind på den 11 km lange rundstrækning i Hasseris. Her skal rytterne op ad de stejle bakker Skovbakkevej og Nordtoft. 

Aalborg har været vært for flere store cykelløb de seneste år bl.a. UCI-finalen i Gran Fondo (VM for amatører) i 2015, som Aalborg også er vært for igen i 2024, DM-ugen både i 2022 og 2023 og PostNord Danmark Rundt i 2018.

PostNord Danmark Rundt arrangeres af Danmarks Cykle Union.

 

 

De deltagende hold

  • DK landsholdet:: Postnord Landsholdet
  • Continental Teams: Restaurant SURI – Carl Ras / BHS-PL Beton Bornholm / Team ColoQuick / Team Leopard TOGT /Mazowsze Serce Polski.
  • ProTeams: Sport Vlaanderen – Baloise / Novo Nordisk / Q36.5Pro Cycling / HUMAN POWERED HEALTH /
  • Bingoal / Bolton Equities Black Spoke / Lotto-Dstny / Team Tudor / Uno-X Pro Cycling Team
  • WorldTeams: Soudal – Quick Step / DSM / Alpecin-Deceuninck / EF Education-EasyPost / Trek-Segafredo.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top