Ældre kvinde skubber ældre mand i kørestol

2,5 mio. kr. skal få seniorer til at blive længere på ældreområdet

24. marts 2022

En kontant bonus, fleksibel arbejdstid og halvering af lønnedgangen ved nedgang i arbejdstid er på listen over nye tilbud til social- og sundhedspersonale på ældreområdet, som ønsker en seniorordning. Målet er at få dem til at blive længere på arbejdsmarkedet.

Aalborg Kommune har længe haft tilbud om seniorordninger, men på trods af godt kendskab til ordningerne, har kun få social- og sundhedsmedarbejdere på ældreområdet valgt at indgå en senioraftale som alternativ til efterløn eller pension. Derfor griber kommunen nu til lommerne for at få medarbejderne til at blive længere.

Ældre kvinde skubber ældre mand i kørestol

Foto: Colourbox

De nye seniorordninger indeholder en økonomisk gevinst for medarbejderen, som for eksempel gå op til tyve procent ned i arbejdstid, mens lønnedgangen kun er en halv procent for hver en procent, medarbejderen går ned i tid.

Senior og Omsorg håber på den måde at kunne holde længere på sine social- og sundhedsmedarbejdere over 60.

Kontant bonus for at blive længere

Fremover kan Aalborgs social- og sundhedsmedarbejdere på ældreområdet også se frem til en kontant bonus, hvis de bliver mindst et år længere end deres individuelle efterlønsalder. Bonussen starter ved 10.000 kr. for et år og stiger med 5.000 pr. år til maksimalt 30.000, hvis medarbejderen udskyder efterlønnen i mindst fem år.

Mere fleksibilitet i arbejdstid

Den nye aftale om seniorordninger giver også mulighed for at indgå lokale aftaler på den enkelte arbejdsplads om mere fleksibel arbejdstid som fast vagtplan eller færre aften- og nattevagter, uden at medarbejderen mister sine løntillæg. Aftalerne skal indgås lokalt på den enkelte arbejdsplads for at sikre bæredygtige løsninger, der tager højde for lokale forhold.

Seniorordninger på ældreområdet

Aalborg Byråd har afsat i alt 2,5 mio. kr. til seniorordninger for social- og sundhedsmedarbejdere på 60+ med ansættelse på ældre- og sundhedsområdet. Senior- og Omsorgsudvalget har onsdag den 23/3 besluttet, hvordan millionerne skal bruges.

Både medarbejdere og FOA har været inddraget i udformningen af de nye seniorordninger.

Se den originale nyhed fra Aalborg Kommune

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.