Unge indtager havnen i Svendborg

Ungdomsskoleforeningens projekt ”UngHavn” har modtaget en bevilling på 8 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond til, at flere unge kan prøve kræfter med det maritime liv i havne i otte kommuner forskellige steder i landet. I Svendborg kommune er Svendborg Ungdomsskole og Maritimt Kulturværksted også en del af projektet.

Ideen om ”UngHavn” opstod i Holbæk, hvor Ungdomsskolen, Nationalmuseet og Kystliv Holbæk gik sammen om at give unge mulighed for at prøve kræfter med det maritime liv. Erfaringerne fra Holbæk med både at tilbyde nye fællesskaber for unge og skabe liv i havnen er så positive, at de nu skal bredes ud til yderligere syv kommuner forskellige steder i landet.

I ”UngHavn” kan unge prøve kræfter med alt fra sejladser til maritimt håndværk. Ombord på skibene kommer de unge ud på ukendt territorium, hvor man bliver nødt til at samarbejde for at få skibet til at sejle. Når vinteren sætter ind, rykker ”UngHavn” indendørs på havnen, hvor de kan hygge sig med at bygge modeller af skibene med deres nye venner.

Svendborg Ungdomsskoles leder Cathri Jepsen udtaler:

“Vi er rigtig glade og stolte over, at UngHavn kommer til Svendborg, og ser meget frem til at give de unge i Svendborg fra alle baggrunde mulighed for at blive en del af det stærke maritime miljø.”

Alle unge kan være med 

De otte kommuner, som er med i ”UngHavn”, er Roskilde, Faaborg Midtfyn, Middelfart, Svendborg, Guldborgssund, Helsingør, Holbæk og Jammerbugt.

Alle unge mellem 12 og 25 år kan deltage i de maritime aktiviteter – også bogligt stærke, ensomme og angste. Op mod 3.650 unge forventes at deltage i ”UngHavns” aktiviteter på landsplan.

Projektet går allerede i gang til sommer og kører frem til 2027. I denne periode støtter Den A.P. Møllerske Støttefond aktiviteterne over hele landet med 8 millioner kroner.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top