Tilskud til varmepumper

Opsætning af varmepumper kan udløse tilskud i nogle områder

 

Staten frigiver i 2021 en pulje på 175 millioner kroner, som kan anvendes til skift af varmekilde til varmepumpe. Datoen for frigivelse af midlerne er endnu ikke fastsat.

Tilskudsordningen er en del af en større tilskudspakke, som også omfatter energirenovering af boliger. Ordningen omfatter forskellige typer af ejere af helårsbeboelse, mens en anden pulje på 145 millioner bliver frigivet til fjernvarmeværker.

Formålet med ordningen er at gøre det billigere at energirenovere boliger, og dermed at mindske CO2 udledningen på landsplan, hvor opvarmning i Danmark er en af de helt store udledere.

I mange tilfælde vil det også give en billigere varmeregning. Forskellige faktorer vil spille ind på, om det kan betale sig.

I Svendborg Kommune er der nogle områder, som allerede har fjernvarme og nogle områder, der er planlagt til fjernvarme. Her kan man ikke få tilskud til opsætning af varmepumper. Områderne er med andre ord omfattet af det, der hedder ”tilslutningspligt”. Tilslutningspligt kan være nødvendig for at fjernvarmeværkerne kan opretholde en rentabel drift. Det er Energistyrelsens ambition, at der på landsplan skal være en kombination af individuelle varmekilder og forsyning fra fjernvarmeværker, hvorfor der i nogle områder er tilslutningspligt.

 

Se på Svendborg Kommunes kortside, hvad der gælder for din adresse:

 klik her for at se om dit område er omfattet af tilslutningspligt

 

Du kan også læse mere om tilskudsordninger på Energistyrelsens hjemmeside:

Klik her for at se hvordan du kan spare på energien og søge tilskud

 

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen