SVENDBY-Puljen åben for nye ansøgninger

Nu kan borgere og foreninger i Svendborg by igen søge op til 50.000 kroner til projekter, der skaber liv og fællesskab i byen. Som et nyt tiltag i år skal en digital platform gøre det nemmere at dele idéer, forslag og tanker og finde sammen med andre om at gøre projekterne til virkelighed.

Fællesdans, gavlmalerier og grønne gader.   

Det er blot et lille udpluk af de projekter, som sidste år fik et skub med på vejen med penge fra SVENDBY-Puljen, som har til formål at give borgerne i Svendborg by indflydelse på den lokale udvikling.

Nu er puljen igen åben for ansøgninger.

Frem i lyset med de gode idéer

For at få endnu flere gode idéer frem i lyset i år vil ansøgningsrunden foregå på Svendborg Kommunes helt nye digitale inddragelsesplatform deltag.svendborg.dk

Dér kan man både dele og kommentere idéer og desuden finde sammen på kryds og tværs om de bedste projektidéer og udforme en fælles ansøgning.

Det kan man gøre helt frem til ansøgningsfristen 1. september.

Hvilke projekter der får midler, er borgerne efterfølgende selv med til at afgøre i en afstemning på deltag.svendborg.dk.   

Svendborg Kommune inviterer til idémøde 13. juni.

Som et supplement til den digitale idéudveksling afholder Svendborg Kommune et fysisk idémøde, hvor alle interesserede inviteres til at dele idéer og udvide kredsen af frivillige omkring de forskellige projektidéer.

Det foregår 13. juni kl. 19-21 i kantinen på Svendborg Rådhus.  

Fakta

  • I 2024 er der ca. 600.000 kroner i puljen, og man kan søge op til 50.000 kroner per projekt.
  • Der kan søges penge til projekter, der skaber liv og fællesskab i alle kvarterer i Svendborg by.
  • SVENDBY-puljen blev i 2023 oprettet som en pendant til lokalrådenes borgerbudgetter, som er puljer målrettet borgerdrevne projekter i kommunens lokalområder.
  • Svendborg by er ikke organiseret i lokalråd, som kommunens øvrige lokalområder er, og derfor skal SVENDBY-Puljen give svendborgenserne samme mulighed for at engagere sig i den lokale udvikling.
  • Del din idé, tilmeld dig idémødet og læs mere på deltag.svendborg.dk

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top