Svendborg tog turisterne med storm

Turisterne på Fyn er mere tilfredse end gennemsnittet. Det er konklusionen på baggrund af en omfattende undersøgelse, som i løbet af 2022 blev gennemført blandt turister på de fynske feriesteder. De foreløbige resultater viser, at en turist på Fyn vil være langt mere villig til at anbefale sit feriested til andre end den gennemsnitlige turist i Danmark. Især Sydfyn slog benene væk under turisterne.

De turister, der sidste år besøgte Fyn, var rigtig godt tilfredse med den oplevelse, de fik. Så tilfredse at langt de fleste med stor sandsynlighed også vil anbefale andre at tage til Fyn og holde ferie. Det viser Turistundersøgelsen 2022, som er gennemført af Wilke for VisitDenmark og Destination Fyn. Særligt Svendborg har formået at vinde turisternes hjerter og har fået næsten fuld valuta, når det gælder ambassadører for området.

-Vi er naturligvis bragende stolte over, at turisterne har været så glade for det, vi kan tilbyde her på Sydfyn. Vi har både i 2021 og sidste år haft over en halv mio. overnatninger, og vi ser et stort potentiale i at øge tiltrækningen yderligere de kommende år, når nu turisterne er så klar til at anbefale os til andre. At skaffe så mange ambassadører blandt vores gæster er kun muligt, fordi vores dygtige overnatningssteder, butikker, restaurationer og attraktioner lægger sig ekstra i selen for at yde en helt særlig service, og fordi vi har et stærkt fælles fynsk samarbejde i ryggen, siger Svendborgs borgmester Bo Hansen, der også glæder sig over, at Fyn generelt ligger over gennemsnittet, når det gælder turisternes tilfredshed. 

Den såkaldte Net Promoter Score, der er udtryk for villigheden til at anbefale, belønner især de steder, der har mange turister på allerøverste hylde af tilfredshedsskalaen og knapt så mange jævnt tilfredse og mellemfornøjede turister. Med en uhørt høj score på 98 topper Svendborg listen over fynske steder, turisterne vil give en anbefaling med på vejen. Den samlede fynske NPS ligger flot på 71, og er altså noget højere end det foreløbige landsgennemsnit. 

-Næsten 60 pct. af de turister, der har gæstet os, har tilsyneladende nok i Fyn og Øerne, og fortæller os via Turistundersøgelsen, at de ikke har tænkt sig at besøge andre steder i landet. Det bekræfter os i, at vi har en alsidig destination med korte afstande, der i høj grad opfylder turisternes behov for både de mere naturrelaterede kyst-, strand- og outdooroplevelser og så de mere by- og kulturrelaterede oplevelser, lyder det fra kommerciel chef i Destination Fyn, Sofia Wulff. 

I Svendborg og på Langeland er det særligt kyst- og naturoplevelserne, der trækker, og på Svendborg Sund Camping er lejrchef Maria Da Silva ikke overrasket over turisternes begejstring for det sydfynske. Hun har oplevet en sæson med meget tilfredse kunder, der roser både butikker, restauranter og events i Svendborg.  

-Både de danske og udenlandske gæster er glade for den brede pallette af aktiviteter, vi har i området med alt fra vandreture over ø-havet til koncerter osv. Faktisk hører jeg meget ofte gæsterne sige, at de er nødt til at komme tilbage, fordi de slet ikke har nået alt det, de gerne ville. Og så bemærker de ofte fynboernes venlighed og hjælpsomhed, som de sætter meget stor pris på, fortæller hun.   

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top