Pressemeddelelse
Svendborg nedsætter Ungepanel
Den 15. april 2021 blev et spritnyt Svendborg Ungepanel godkendt af Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune. Et initiativ, som kommer fra de unge selv og udspringer af projektet Politisk Mesterlære. Panelet skal give unge mulighed for at blive hørt i og kommentere på lokale, politiske sager.
Syv medlemmer
Panelet består på nuværende tidspunkt af syv medlemmer, som alle har ansøgt om medlemskab. Deres vision er at fungere som et slags høringsorgan, som skal sikre at de yngre borgeres stemme også bliver hørt i lokalpolitik. Panelet følger nøje med i de politiske dagsordener og udvælger løbende, hvilke sager de ønsker at kommentere på. Og hvis man tror, at unge har en snæver interesse inden for lokalpolitik, tager man fejl. Interesserne spænder vidt: Byudvikling, transport, kultur, klima og beskæftigelse for bare at nævne nogle.
Forperson, Teddy Stafsen, fortæller: ”Det udspringer af, at vi synes, der er er behov for, at unge får nogle rammer, hvor det kan lade sig gøre at engagere sig i politik. Især på det lokalpolitiske niveau. Der er ikke nogen voksne, som har bedt os om at samles og have en holdning. Vi har selv taget initiativet og kæmpet for det, fordi vi kan se behovet og har lysten til at inspirere andre unge og på sigt måske også andre kommuner?”
Samarbejde med Ungdomsskolen
For at hjælpe Ungepanelet godt i gang med deres arbejde, samarbejder de med Anders Stricker og Nete Janum fra Svendborg Ungdomsskole. ”Vi fungerer som sekretærer, hjælper dem med kontakten til udvalgene og hvad der ellers opstår af praktiske ting. Ellers styrer de det selv”, fortæller Anders Stricker.
En af Ungepanelets første opgaver er at gøre andre unge opmærksomme på, at de findes. Der er oprettet en Instagramkonto (@svendborgup) og en Facebook-side (Svendborg Ungepanel) ligesom det også skal debatteres, hvilke andre midler, de skal tage i brug.
Medlemmerne af Ungepanelet.
Teddy Stafsen (forperson) – 22 år, VUC. ”Jeg går bl.a. op i samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne, et styrket kulturliv og muligheder for udfoldelse blandt unge.”
Laurits Krog (næstperson) – 19 år, HHX. ”Jeg synes udviklingen for Svendborg som by er interessant, specielt bystruktur og processer i kommunen, som jeg synes kan optimeres.”
Anna Sofie Elisabeth Jørgensen (kommunikationsansvarlig) – 18 år, HTX. ”Gennem Politisk Mesterlære fik jeg øjnene op for, at der findes andet politik end den der foregår på Christiansborg og i Det Hvide Hus. Jeg er på kort tid blevet vanvittigt engageret i vores kommune og i særdeleshed alle de små klyngesamfund, som ligger udenfor bygrænsen.”
Ella Katharina Siig Butler – 15 år, Skårup Skole. ”Jeg vil gerne have indflydelse på den verden og det samfund, som bliver givet videre til min generation.”
Julie Bie McLaren Howie – 19 år, STX. ”Når man arbejder med lokalpolitik, kommer problemerne meget tættere på. Man kan også nemmere få øje på den indflydelse ens politiske arbejde har.”
Mette Andreasen – 22 år, VUC. ”Jeg går tit til byrådsmøder for at holde mig opdateret. Jeg er særligt interesseret i børne- og ungeudvalget, social- og sundhedsudvalget samt beskæftigelsesudvalget.”
Rikke Amalie Brinck – 23 år, VUC. ”Jeg er særligt optaget af børne- og ungeområdet, samt social- og sundhedsområdet. Jeg har desuden holdt oplæg om mine personlige erfaringer med systemet for forskellige udvalg i kommunen.”
Yderligere info:
Teddy Stafsen: teddymadsen9@msn.com / 21965076
Laurits Krog: lauritskrog@gmail.com / 42673703
Anna Sofie Elisabeth Jørgensen: asj1002@gmail.com / 52676267