Foto: Svendborg med i DK2020-samarbejde

Svendborg Kommune med i DK2020 klimasamarbejde

Pressemeddelelse

 

Svendborg Kommune bliver en del af det ambitiøse klimasamarbejde DK2020.  Et af målene er, at reducere CO2-udledningen såvel lokalt, nationalt og internationalt.

Sammen med 45 andre danske kommuner er Svendborg Kommune kommet med i det meget klimaambitiøse samarbejde DK2020. Svendborg Kommunes deltagelse i DK2020 betyder, at kommunen kommer til at arbejde med de samme klimaværktøjer som blandt andet New York, Melbourne og Paris. Det handler om, at Svendborg Kommune i 2021 vil udvikle en konkret klimaplan efter internationale standarder og med nyeste klimaviden.

Planen vil vise en konkret vej til målet om, at Svendborg Kommune senest i 2050 både er CO2-neutral inden for kommunegrænsen samt modstandstandsdygtig over for klimaforandringernes gener f.eks. oversvømmelser og tørke.

Dermed er Svendborg Kommune med på holdet af danske kommuner, der vil leve op til Parisaftalens klimamål.

Borgmester Bo Hansen glæder sig over, at kommunen er kommet med i samarbejdet:

– Svendborg Kommune har i dag en ambitiøs klima- og energipolitik. Vi har en visionær plan for klimasikring af vores havn, og har sat mange andre tiltag i gang. Med samarbejdet i DK2020 sætter vi barren endnu højere. Vi får gennem samarbejdet en unik mulighed for udvikle en klimaplan, der lever op til internationale kvalitetsstandarder inden for klimaplanlægning. Samtidig giver den os overblik over de nødvendige handlinger, der skal sættes i søen for at leve op til Parisaftalen.

Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet i Svendborg og også til samarbejdet med de andre fynske kommuner, hvor vi vil bruge DK2020-netværket som en platform til at udvikle nye klimaindsatser på tværs af Fyn, tilføjer borgmesteren.

Også udvalgsformand for Natur- og Miljøudvalget Bruno Hansen glæder sig også over nyheden om, at Svendborg Kommune er med i DK2020.

– Gennem de seneste år har vi sat flere vigtige klimainitiativer i gang. Vi har blandt andet skiftet fra naturgas til varmepumper i mange af kommunens ejendomme. Vi har fået LED-lys på vejene, tilbudt gratis energitjek, som 235 borgere har benyttet sig af og flere andre klima- og energirigtige tiltag.

Nu går vi skridtet videre. Vi har netop – samlet set over de næste fire år – afsat 34 mio. kr. til tiltag, der reducerer vores CO2-udledning og 37 mio. kr. til klimasikring af havnen. Og nu går vi så også i gang med at udvikle en fælles og ambitiøs klimaplan, der inddrager alle engagerede klimaaktører i vores kommune. Vi ser klimaarbejdet som en ”vi-bevægelse”. Her spiller borgere, virksomheder, foreninger, græsrødder en vigtig rolle i arbejdet. Derfor glæder vi os til at komme i gang, og sammen skabe en stærk klimaplan, der sætter en tydelig retning og forpligter med handlinger, siger Bruno Hansen.

Yderligere oplysninger:

Borgmester Bo Hansen, 29 27 29 59

Formand for Natur- og Miljøudvalget Bruno Hansen, 41 44 45 05

Sekretariatsleder Rikke Lindholst, 30 17 57 40

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen