Skårup Seminarium

Offentlig høring af forslag til lokalplan 659 – boligområde ved det tidligere Skårup Seminarium

Plan- og Lokalsamfundsudvalget har d. 14. juni 2022 besluttet, at forslag til lokalplan 659 skal udsendes i offentlig høring.

Lokalplanforslaget giver mulighed for at omdanne området ved Skårup Seminarium til nyt boligområde. 

Lokalplanforslaget kan ses digitalt her: https://svendborg.cowiplan.dk/lokalplaner/boligomraade-ved-det-tidligere-skaarup-seminarium/redegoerelse/om-lokalplanen/

Planforslaget ligger også som bilag i pdf-format nederst på siden.

Høringsperiode

Lokalplanforslaget er i høring i perioden fra d. 15. juni til og med d. 12. august 2022.

Har du indsigelser, bemærkninger eller ændringsforslag skal du indsende dem digitalt her (tryk på megafonen til venstre og udfyld formularen): https://svendborg.cowiplan.dk/lokalplaner/boligomraade-ved-det-tidligere-skaarup-seminarium/redegoerelse/om-lokalplanen/

Alternativt kan du sende til:

  • Byg og Byudvikling, Frederiksø 4A, 1. sal, 5700 Svendborg

Alle indkomne høringssvar indgår i Plan- og Lokalsamfundsudvalgets endelige behandling af lokalplanen. 

Borgermøde

Svendborg Kommune inviterer til offentligt borgermøde om lokalplanen. Her vil planforslaget blive præsenteret, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

  • Tid: Mandag d. 20. juni kl. 18:00 – 19:00.
  • Sted: Gymnastiksalen/aula i hovedbygningen ved det tidligere Skårup Seminarium.
  • Tilmelding: Ikke nødvendig.

Om lokalplanen

Baggrund for udarbejdelsen af nyt plangrundlag for Skårup Seminarium er en henvendelse fra en privat bygherre, som ønsker at omdanne det tidligere seminarium til et seniorbofællesskab. Omdannelsen skal ske ved genanvendelse af den fredede hovedbygning med sidebygninger, genanvendelse af den tidligere rektorbolig, samt opførelse af ny bebyggelse i området.

Bebyggelsens omfang og udseende

Ny bebyggelse har en varierende etage- og taghøjde i 2 og 3 etager og holder sig under hovedbygningens taghøjde.

Bebyggelsen udgøres af sammensatte enheder med en forskudt facadelinje som åbner sig mod parken. Den yderste boligenhed mod Østergade og Skårup Vestergade etableres i 2 etager, mens resten af boligenhederne etableres i 3 etager, som placeres så der sikres kig til hovedbygningen.

Den fredede hovedbygning og rektorboligen kan indrettes til boliger. De resterende bygninger ønskes nedrevet for etablering af nye boliger.

Bebyggelsens facader og tag opføres i tegl. Der gives mulighed for indeliggende altaner i hele facadelængden mod parken, som ligger mod syd.

Friarealer og parkområde

Parken er friholdt for bebyggelse og bevares med sit nuværende udtryk med store træer, beplantning og to små søer. Parken vil fungere som fælles grønne friarealer for den kommende bebyggelse og der fastholdes offentlig adgang med stiforbindelse til parken via Kærvej, som der er i dag. Træerne bevares i størst muligt omfang og der stilles krav om erstatningstræer ved fældning.

Adgangsveje og parkering

Adgangen til boligområdet sker via tre vejadgange:

Mod Østergade køres der ind i området via en overkørsel og køres ud via en anden, så trafikken ensrettes. Mod Skårup Vestergade etableres to udkørsler fra området, så trafikken ensrettes. Mod Skårup Kirkebakke køres der ind via to overkørsler, hvor den ene også er en udkørsel.

Ved Skårup Kirkebakke etableres en fælles parkeringsplads for området. Parkeringspladsen ligger på samme placering som nuværende parkeringsplads for at skabe en god sammenhæng mellem bebyggelsen og parken. Der etableres desuden parkering på de to interne veje mod parken.

Miljøvurdering 

Svendborg Kommune har foretaget en screening af planforslagene i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).   

Konklusionen på screeningen er, at planerne ikke forventes at medføre en væsentlig indvirkning på miljøet, og derfor ikke er omfattet af lovens krav om, at der skal udarbejdes en miljørapport.

Afgørelsen kan påklages til Planklagenævnet (link til: https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/)  inden fire uger fra den offentlige bekendtgørelse, hvilket vil sige frem til og med d. 13. juli 2022.  

Afgørelsen med klagevejledning kan ses som bilag nederst på siden.   

Midlertidige retsvirkninger

Indtil lokalplanforslaget er endeligt vedtaget, gælder der midlertidige retsvirkninger. Det betyder, at ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke må bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for at foregribe den endelige plans indhold.

Lokalplanens midlertidige retsvirkninger gælder i højst 1 år.

Kommuneplanen er ikke direkte bindende for ejere og brugere af ejendomme.

Byrådet kan dog efter planlovens § 12 udstede forbud mod udstykning og bebyggelse i strid med rækkefølgebestemmelserne (stk. 2) og forbud mod bebyggelse eller ændret anvendelse i strid med rammebestemmelserne (stk. 3).

Kommuneplantillæggets retsvirkninger træder i kraft ved byrådets endelige vedtagelse. Forbudskompetencen efter § 12 træder dog først i kraft ved kommuneplantillæggets offentlige bekendtgørelse.

Spørgsmål

Har du spørgsmål, kan du kontakte planlægger, Lone Mikkelsen på telefon 3017 5757.

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top