Foto: Mere biodiversitet i Svendborg Kommune

Ny pris for biodiversitet

PRESSEMEDDELELSE

Gør en særlig indsats for biodiversiteten i Svendborg Kommune. Og vind 5.000 kr.

Det er blot et af de mange nye tiltag, som politikerne i Natur- og Miljøudvalget netop har vedtaget. Det sker for at for at være med til styrke biodiversiteten og får naturen til at blomstre i Svendborg Kommune.

Et enigt udvalg har afsat 55.000 kr. til informationsmateriale samt en forskellige tiltag.

Naturen er klemt og har brug for en hjælpende hånd. Især er levestederne for bier, sommerfugle og andre insekter i tilbagegang. Hvis vi kan gøre en forskel for naturen, blot ved at ændre vaner og tankegang, eller ved små simple tiltag, så skal vi selvfølgelig gøre det. Her kan vi alle kan bidrage, lyder det fra en glad Bruno Hansen, SF, formand for udvalget.

Pengene skal bl.a. bruges til små videoer og brochurer, der skal give inspiration til, hvordan man selv kan hjælpe naturen på vej. Det er både den enkelte borger samt virksomheder, der skal være med til at engagere sig i projektet.

Ligeledes har Svendborg Kommune indgået samarbejde med Naturama, der står bag projektet ”Svendborg Insektbuffet”, der også har til formål at fremme biodiversiteten. Det skal bl.a. ske ved at Dronningemaen og Viebæltet omdannes til en blomsterkorridor til glæde for blomster og bier. Et projekt som netop laves i samarbejde med Naturama.

Konkret vil Svendborg Kommune begynde at omlægge grønne friarealer og parker, så der tages hensyn til biodiversiteten. Ligesom kommunen i fremtiden vil tilstræbe, at der efter gravearbejder skabes de bedste forhold for vilde blomster og insekter.

Allerede i dag har kommunen sat forskellige initiativer i gang for biodiversiteten. Blandt andet tilpasses græsklipningen af kommunens grønne arealer løbende, så græsset klippes i passende højde til de aktiviteter, som områderne bruges til. De steder, hvor områderne ikke bruges, får græsset lov at vokse mere frit til gavn for insekterne.

Yderligere oplysninger:

Udvalgsformand Bruno Hansen, 41 44 45 05

Afdelingsleder Birgitte Kring Frederiksen, 61 14 79 10

Se den originale nyhed fra Svendborg Kommune

Læs nyheder fra kommunerne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen